Coronamaatregelen – Update 22 December

BURST – Jongeren die 13 worden in 2021 zouden hun sportseizoen mogen uitdoen en dus blijven sporten ook als ze 13 zijn. Lees er meer over hier.

Volgend het overlegcomité op vrijdag 30 oktober, waar strengere maatregelen in de strijd tegen het coronavirus werden aangekondigd, werd op 1 november een nieuw ministerieel besluit gepubliceerd. In dit nieuw MB, dat van toepassing is vanaf 2 november, werden echter aanpassingen doorgevoerd inzake het indoor sporten voor kinderen tot en met 12 jaar.

Update 1 november

Sporten in georganiseerd verband (in clubs, sportlessen, groepen…) is enkel mogelijk voor kinderen tot 13 jaar (geboortejaar 2008 of later):
• Outdoor
• Indoor
• voor sportkampen die goedkeuring kregen van het lokaal bestuur (zonder overnachting)
• voor sportactiviteiten die goedkeuring kregen van het lokaal bestuur
• voor (buiten)schoolse activiteiten

Niet-georganiseerde (individuele) sportactiviteiten zijn enkel toegelaten indien je outdoor sport:
• met het huishouden en/of met 1 toegestaan nauw contact (in deze context mogelijk zonder afstand)
• met maximaal 4 personen en dat altijd met afstand van 1,5 meter

Kleedkamers en douches zijn enkel beschikbaar tijdens sportkampen.
Sportkantines blijven gesloten.

Het protocol van Sport Vlaanderen van 29 oktober wordt nog aangepast aan de update van 1 november.

Het MB van 1 november kan je hier downloaden.

De maatregelen Sport & Corona d.d. 2 november van Sport Vlaanderen vind je hier.

OPGELET! Plaatselijk kunnen er strengere restricties gelden, deze kunnen geraadpleegd worden op de website van de desbetreffende provincie of gemeente. Bovendien zijn het de clubverantwoordelijken van elke individuele club die het best geplaatst zijn om te oordelen wat binnen de clubwerking opportuun, mogelijk of haalbaar is.

Wat betekent dit nu voor de activiteiten van Judo Vlaanderen?

De verstrengde maatregelen hebben evenwel een invloed op de werking en planning van de federatie. Zo worden alle tornooien, inclusief de jeugdkampioenschappen, voorlopig opgeschort tot 1 maart 2021.

Trainingen, SDS en andere activiteiten die georganiseerd worden door JV en/of de provincies worden tevens voorlopig opgeschort tot bovenvermelde datum. Uiteraard zullen we, van zodra de Corona-maatregelen versoepelen en dus ook de evolutie van het virus het toelaat, de toestand opnieuw evalueren teneinde deze activiteiten herop te starten zodra dit verantwoord kan.

Lees er meer over in dit artikel.

Aanmaak datum

2 november 2020

Type

Tag(s)

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.