Vijf scheidsrechters slagen voor behalen hogere licentie

BURST/INGELMUNSTER – Zaterdag 5 maart jl., tekenden een 300 tal judoka’s present voor het 17de Internationaal Jeugdtornooi Ingelmunster. Na een lange periode van kommer en kwel opnieuw een leuk evenement en voor veel judoka’s een waar feest. Ook onze officials waren van de partij. Gelukkig maar, immers, zonder officials geen wedstrijden. Ook zij zetten hun beste beentje voor. Want ook voor hen was het lang geleden om zoveel volk op de tatami te zien. Onder hen een vijftal extra zenuwachtige officials … want zij leggen een examen af om een hogere licentie te behalen als scheidsrechter.

Anke Verelst en Jarne Van Vlierberghe met jury

Voor Anke Verelst en Jarne Van Vlierberghe die graag licentie 4 (Nationaal SR) willen behalen, begint de dag met een examen theorie. Beide weten dit theoretisch gedeelte goed af te handelen. Eveneens willen Rudy Everaert en Hannes Grimonprez graag licentie 3 (Regionaal SR) behalen en Kevin Verdonck wil graag een comeback maken als Licentie 2 (Provinciaal SR) na een tijdje inactief te zijn geweest.

Alle vijf beginnen ze samen aan het praktijkexamen op twee matten, opgevolgd door een jury afgevaardigd door de Scheidsrechterscommissie.

Voor mat 1 bestaat deze jury uit Marie Luisi (FFBJ), Bert Hoedemakers (JV) en Jordy Celis (JV), zij volgen de kandidaten voor licentie 4 (nationaal SR). Ego Sijmens (JV), Jeroen Van Doorsselaere (JV) en Marcel Celis (JV) jureren mat 2. Na een zware en vermoeiende dag gevuld met mooi judo gaan beide jury’s over tot een deliberatie. Nadien krijgen de vijf kandidaten het resultaat te horen. Ook worden er nog enkele punten meegegeven om in de toekomst aan te werken.

Rudy Everaert, Hannes Grimonprez en Kevin Verdonck met jury

Anke Verelst en Jarne Van Vlierberghe zijn geslaagd voor licentie 4 (Nationaal SR).
Rudy Everaert en Hannes Grimonprez zijn geslaagd voor licentie 3 (Regionaal SR).
Kevin Verdonck is weer actief als Licentie 2 (Provinciaal SR).
Een dikke proficiat aan alle vijf kandidaten vanwege de scheidsrechterscommissie!

Tevens wenst de scheidsrechterscommissie de inrichtende club Ingelmunster te bedanken voor de goede ontvangst en hun medewerking. Ook juryleden Marie Luisi, Bert Hoedemakers, Jordy Celis, Ego Sijmens, Jeroen Van Doorsselaere en Marcel Celis worden bedankt voor hun inzet alsook Thomas Vanderbeeck voor het in goede banen leiden van dit examen.

Marcel Celis
Scheidsrechtercommissie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.