Corona update d.d. 1 december 2020

BURST – Na het overlegcomité van afgelopen vrijdag en de publicatie van het MB, maar vooral na publicatie van de federale FAQ , kunnen we vanaf 1 december toch enige versoepeling aankondigen voor de georganiseerde sportbeoefening voor personen ouder dan 12 jaar.

In de federale FAQ lezen we namelijk volgende FAQ:

Kunnen niet-professionele sportieve trainingen voor deelnemers ouder dan 12 jaar plaatsvinden?

Ja, trainingen voor deelnemers ouder dan 12 kunnen plaatsvinden, maar enkel in open lucht of in een zwembad. In dat geval gelden de algemene regels zoals het algemeen samenscholingsverbod (maximaal vier personen, kinderen tot en met 12 jaar niet inbegrepen) en de social distancing maatregelen (steeds minstens 1,5m tussen elke deelnemer, met uitzondering van leden van hetzelfde huishouden of knuffelcontacten). Een eventuele trainer/coach maakt dus deel uit van deze van deze vier personen.

Door deze federale FAQ zijn outdoor sportactiviteiten voor personen vanaf 13 jaar in een georganiseerde context opnieuw beperkt toegelaten.
• Indien het gaat om sportlessen, -trainingen, georganiseerd door een club of vereniging, met maximaal 4 personen waaronder een meerderjarig trainer of begeleider. Overige georganiseerde sportactiviteiten voor personen vanaf 13 jaar zijn NIET toegelaten.
• Indien hierop uitzonderingen mogelijk zijn in het kader van onderwijsactiviteiten van het leerplichtonderwijs, dan kan je de modaliteiten hiervoor terugvinden via deze link (typ ‘lichamelijke opvoeding’ in de zoekbalk).

Zwembaden mogen open voor alle leeftijden onder de volgende voorwaarden:
• Enkel kinder-, instructie- en sportbaden mogen open.
• Recreatiezones en subtropische zwembaden moeten wel nog gesloten blijven.
• Het protocol voor zwembadexploitanten moet strikt worden opgevolgd. Het aangepaste protocol vind je via deze link.
Voor het overige blijven de maatregelen van kracht zoals ze tot vandaag golden en werden deze via het MB verlengd tot 15 januari 2021.

Download de recentste updates

Generiek Protocol Sport & Corona d. d. 1 december 2020

Maatregelen voor de sportsector d.d. 1 december 2020

OPGELET: De grenzen van de geboortejaren zoals ze tot nu toe werden gecommuniceerd, verschuiven met ingang van 1 januari 2021. 2008 wordt 2009, 2007 wordt 2008, …

Christian Pierre,
Media & Communicatie

Aanmaak datum

1 december 2020

Tag(s)

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.