JV-partner Callant behoort tot de sportiefste werkgevers van Vlaanderen!

OOSTKAMP – Afgelopen maand behaalde Callant Insurance & Financial Advice het ‘Label Sportbedrijf’. Een erkenning die 2 jaar geldig is en sinds vorig jaar door Sport Vlaanderen wordt uitgereikt aan bedrijven die hun medewerkers aanzetten tot sporten en bewegen. “Als promotor van een gezonde levensstijl met voldoende lichaamsbeweging zijn we heel trots met deze beloning.” Callant, ook bekend als de #sportiefstemakelaar, faciliteert al vele jaren sport op het werk.

Het bestaan van dit kwaliteitslabel voor werkgevers bewijst het toenemende belang van een gezonde levensstijl en de impact van werkgevers op hun werknemers. Dat Callant dit label krijgt, is geen toeval. Gedreven door passie voor sport wil ondernemer én sportadept Peter Callant een mooie groep van 130 medewerkers verdeeld over 3 kantoren helpen om zowel fysiek als mentaal fit te blijven. “Sporten helpt ons om de prikkels en emoties die we dagelijks meemaken beter te verwerken. Voor ons als werkgever is een goede work-life balance en het creëren van connectivity bij onze medewerkers essentieel. Sport- en lichaamsbeweging is de goedkoopste pil en de beste remedie tegen hart- en vaatziekten. Sportief is een kernwaarde die we als #sportiefstemakelaar erg belangrijk vinden.”

Overhandiging label ‘Sportbedrijf’

Coaching

Eén van de voordelen van sport op het werk is dat werknemers ’s avonds geen tijd meer moeten vrijmaken om nog te gaan sporten. Om zo efficiënt mogelijk sport te beoefenen, doet Callant een beroep op een personal coach. Onder zijn toeziend oog werken medewerkers aan een gezonde geest in een sterk lichaam. “Rompstabilisatie en yoga wisselen elkaar af en zorgen voor een mooi evenwicht tussen intensieve en minder intensieve oefeningen. Van zodra het nieuwe zwembad in Beernem opent, gaan we ook opnieuw zwemmen onder begeleiding van een gediplomeerd redder.”

In Oostkamp en Antwerpen kan er worden gesport in een mooie fitnesszaal met verschillende toestellen. Hierdoor kunnen medewerkers ook op een laagdrempelige manier sporten vóór en/of na het werk. “Een fitnessruimte in onze kantoren bespaart onze collega’s een duur fitnessabonnement. Wie op kantoor sport of met de fiets naar het werk komt, heeft bovendien de mogelijkheid om te douchen. Collega’s kunnen gebruik maken van een locker om persoonlijke spullen veilig op te bergen.”

Woon-werkverkeer met de fiets

Als pionier van fietsverzekeringen in België moedigt Callant ook de medewerkers aan om zoveel mogelijk met de fiets naar het werk te komen. De 3 kantoren (Oostkamp, Antwerpen en Geel) bevinden zich op een heel toegankelijke en fietsvriendelijke locatie. “Sinds de coronapandemie en de energiecrisis merken we dat meer collega’s met de fiets naar het werk komen. Ook daar proberen we onze collega’s in te stimuleren door hen te belonen met een fietsvergoeding.”

Beloning

Als werkgever is het belangrijk om medewerkers te blijven motiveren. Dat geldt ook voor de sportbeoefening. Om de gezonde levensstijl te blijven aanmoedigen worden verschillende vormen van beloning toegepast:
• Woon-werk verkeer met de fiets geeft recht op een kilometer fietsvergoeding.
• Wie geregeld fietst, krijgt een kwalitatieve Callant wieleruitrusting (truitje, broek en windbreker).
• In de hete zomer van 2022 kregen alle medewerkers een Callant drinkfles.
• Deelnemers aan fit@work worden getrakteerd op een gezonde lunch of soep.
“In tijden waar thuiswerk zich volledig heeft geïntegreerd, is het onze uitdaging als werkgever om de balans te vinden tussen thuiswerk en verbinding tussen de collega’s. Dergelijke initiatieven moeten bijdragen tot een aangename werkplaats met gemotiveerde collega’s en helpt om van onze medewerkers betrokken medemerkers te maken!”
Naast het behalen van het Label Sportbedrijf maakt Callant ook nog kans op een Award voor ‘Sportbedrijf van het jaar’. Het resultaat van deze wedstrijd is nog niet bekend.

(Bron: Callant)

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.