Dag van de Trainer – Bezoek onze stand!

BURST – Tijdens de ‘Dag van de Trainer’ op 10 december a.s. biedt Judo Vlaanderen vier workshops aan. Meer dan 120 judotrainers schreven zich in. Ben je te laat om in te schrijven en wil je er toch nog bij zijn? Meld je op zaterdag vanaf 8u30 ter plaatse aan!

Buiten de workshops die we aanbieden, is Judo Vlaanderen ook te vinden in het Trainerslabo (middenplein Topsporthal, nummertje 29)! Kom zeker eens langs!

In de eerste drie workshops gaan we aan de hand van een voorbeeld, seoi-nage, aan de slag rond het nieuwe model voor techniekontwikkeling. Deze sessies worden geleid door Joery De Wandeler (sessie één) en Tijl Lindekens (sessie twee en drie). Dirk De Maerteleire en Leen Dom ondersteunen de docenten tijdens deze workshops.

In het eerste deel gaat Joery De Wandeler aan de slag rond oefeningen en spelvormen. Enerzijds in functie van ontwikkeling van een brede fysieke basis en bewegingsvaardigheid, anderzijds als onmisbare schakel in aanloop naar de techniek.

In het tweede deel gaat Tijl Lindekens verder aan de slag rond de basisvoorwaarden, in het bijzonder de bewegingsvaardigheden en judovaardigheden, die de judoka eerst moet beheersen alvorens de stap naar techniek te zetten. Terwijl in vorige sessie gewerkt werd rond bewegingsvaardigheden, zal Tijl in deze sessie uitgebreid ingaan op de judovaardigheden als basis voor het aanleren van seoi-nage. Ook de eerste fase van het nieuwe model van techniekontwikkeling wordt besproken.

In het laatste deel bespreekt Tijl de resterende twee fasen van het model van techniekontwikkeling als onderdeel van de nieuwe leerlijn techniek. We bekijken de toepassing en de mogelijke varianten van seoi-nage in functie van competitie en verdere persoonlijke ontwikkeling.

Voor deze workshops kan je afzonderlijk inschrijven. Het is uiteraard aangeraden om de drie onderdelen te volgen aangezien ze op elkaar aansluiten.

In de vierde en laatste workshop van de dag doorloop je samen met Raf Tits de nieuw ontwikkelde Senpai Fit-o-meter. Je gaat ook actief aan de slag! De door Judo Vlaanderen nieuw ontwikkelde Senpai Fit-o-meter is een sportelcircuit voor 55-plussers dat je zowel indoor als outdoor kan afleggen. De 12 stations zijn gebaseerd op judobewegingen, maar judo-ervaring is niet nodig. De workshop is gericht op lesgevers uit alle sporten die geïnteresseerd zijn in de doelgroep 55+. Het eerste deel van de workshop zal bestaan uit een theoretische duiding van achtergrond, opzet en doelstelling van de Senpai Fit-o-meter. Daarna gaan de deelnemers in kleine groepjes onder begeleiding het circuit verkennen en uitvoeren. Tot slot leggen we de ervaringen en opmerkingen samen. Je neemt deel aan deze Nederlandstalige workshop in gewone gemakkelijke of sportieve kledij.

9u30-10u45MJOP deel 1 – bewegingsvaardigheid en fysieke ontwikkeling in aanloop naar de techniek. (Seoi-nage)Joery De Wandeler
11u-12u15MJOP deel 2 – judovaardigheid in aanloop naar de techniek (Seoi-nage)Tijl Lindekens
13u30u-14u45MJOP deel 3 – model voor techniekontwikkeling. (Seoi-nage)Tijl Lindekens
15u-16u15Senpai Fit-o-meter voor de actieve 55-plusserRaf Tits

Alle laatste info vind je op: Dag van de Trainer (10 december 2022) | Sport Vlaanderen

Deelname aan minimum twee fysieke workshops tijdens de Dag van de Trainer geeft recht op verlenging van de coachkaart. Indien je deelnam aan een niet-judospecifieke workshop dien je hiervan je deelname-attest te bezorgen via AANVRAAG COACHLICENTIE (formdesk.com).

Deelname aan minimum twee van bovenstaande workshops tijdens de Dag van de Trainer levert je twee technische punten SDS op.

Deelname aan minimum twee fysieke workshops tijdens de Dag van de Trainer (binnen het domein of toepasbaar voor jeugdsport) levert jouw club punten op voor het Jeugdjudofonds.

Leen Dom
DSKO

Aanmaak datum

7 december 2022

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.