Podcast judo-onderwijs 2.0: de visie van Judo Vlaanderen op meerjarenontwikkeling

BURST – Ken jij het Meerjarenontwikkelingsplan (MJOP) of het Judo fun en fit – groeimodel al? Judo Vlaanderen wil hiermee elke judoka ondersteunen in het groeiproces naar levenslang judo.

Het Meerjarenontwikkelingsplan (MJOP) is een handleiding die de trainer helpt de judoka nog beter te begeleiden! Vanaf 2023 wordt dit plan omvat in de projectnaam “Judo fun en fit – groeimodel“.

Tijdens elke fase van de judoloopbaan worden de eigenschappen van de judoka, de geschikte begeleiding en bijhorende leerlijnen beschreven. Ook het aanbod aan Judo Vlaanderen events en organisaties leggen we naast de bepalingen van dit MJOP om te kijken waar we kunnen verbeteren.
Dit allemaal om onze judoka’s te ondersteunen in hun weg naar levenslang judo of om judoka’s met ambitie en talent optimale kansen te bieden in de groei naar topsport.

Leen Dom (directeur sportkaderopleiding), Dirk De Maerteleire (technisch directeur en docent VTS) en Tijl Lindekens (jeugdverantwoordelijke topsport, bewegingswetenschapper en docent VTS) gingen in gesprek met André van Meerkerk die gekend is van zijn Hajime Judo Podcast.

Beluister de aflevering Judo onderwijs 2.0 deel 3 ‘Judo fun en fit groeimodel’

Bekijk ook het rapport van december 2022 met een overzicht van alle realisaties:

Rapport 2022/12 – Meerjarenontwikkeling in Judo by JudoVlaanderen

Voor sportjaar 2023-2024 is het nog steeds mogelijk om aan te melden als pilootclub. Je gaat aan de slag met deze nieuwe inhouden. In een eerste fase willen we de trainers kennis en inzicht geven in het nieuwe model ‘techniekontwikkeling in judo’ en de ‘leerlijn techniek’ t.e.m. 4de kyu. Ook de ‘leerlijn fysiek’ en de ‘leerlijn waarden en gedragingen’ komen aan bod. De club engageert zich voor 1 sportjaar (september 2023 tot juni 2024). Indien deze implementatie ook verder wordt getrokken voor de overige graden, loopt dit traject uiteraard nog verder (indien de club dit wenst) . Clubs en trainers die hiermee aan de slag willen en graag als pilootclub meewerken kunnen contact opnemen via leen.dom@judovlaanderen.be.

Lees ook het interview met trainers van pilootclub JC Zwijndrecht: MJOP: Een gesprek met Bart Geelen en Danny Neyt van pilootclub JC Zwijndrecht! – Judo Vlaanderen

Zet met je club mee je schouders onder dit project! Immers, elke trainer kan zijn/haar steentje bijdragen.

Leen Dom
DSKO

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.