Trainer/Coach

Judo Vlaanderen wil dat haar clubs de judosport onderrichten op een pedagogisch verantwoorde en kwaliteitsvolle manier. Daarom biedt zij tal van opleidingen en bijscholingen aan om de trainers te laten evolueren tot kwalitatief opgeleide trainers.

Trainersplatform Judo Vlaanderen

Ben je op zoek naar oefeningen of wil je je techniekkennis opfrissen? Via het trainersplatform bieden we een verzameling van beeldmateriaal die je kan helpen in je taak als trainer. Ook opnames van bijscholingen  vind je hier terug. Het platform wordt uiteraard nog aangevuld. Kom dus regelmatig eens kijken!

Nieuwsberichten trainers

Drukke VTS-weekends! Nieuwe initiators en aspirant-initiators!

Ondanks de onderbreking door COVID, is er een nieuwe lichting initiators en aspirant-initiators gediplomeerd …

Workshop IBSA-judo en G-judo voor scheidsrechters

Scheidsrechters maken kennis met IBSA Judo en G-judo tijdens nationale workshop in Herstal …

JV breidt website uit met ‘Trainersplatform’

Het ‘Trainersplatform’ bevat een steeds uitbreidende verzameling beeldmateriaal waaruit trainers inspiratie voor hun trainingen kunnen putten …

Hier kan je de laatste updates voor trainers terugvinden. 

Wij proberen jullie steeds zo goed en zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van alle events, inspiratiemomenten en bijscholingen. 

Laat zeker weten via Leen.Dom@judovlaanderen.be als jullie een tip hebben voor een volgend event. 

opleidingen vlaamse trainersschool

Wil je trainer worden? Wil je echt bijleren over judo, training en begeleiding? Wil je extra competenties verwerven als trainer? 

De Vlaamse Trainersschool is het enige officiële erkenningsorgaan voor sportkaderopleidingen in Vlaanderen en organiseert een brede waaier aan opleidingsmogelijkheden: beroepsgerichte opleidingen, begeleidingsgerichte opleidingen en (aanvullende) sporttakgerichte opleidingen. Neem een kijkje in het aanbod voor een opleiding binnen de judosport. Je vindt beslist de opleiding die je zoekt.

Geslaagd zijn voor de basismodule (algemeen gedeelte) van je gewenste opleidingsniveau is een toelatingsvoorwaarden voor de sportspecifieke opleiding!


inspiratiesessies en bijscholingen

Judo Vlaanderen biedt jaarlijks meerdere bijscholingen aan voor de trainers met VTS judo diploma. Deze bijscholingen zetten de trainers op weg om zich te verdiepen in de verschillende doelgroepen zoals 55+, vallen zonder zorgen, kleuterjudo, coach, G-judo enz.

Aanvullend wil Judo Vlaanderen zijn trainers ondersteunen door bij regelmaat inspiratiesessies te organiseren.  

Bekijk via onderstaande link het materiaal dat verzameld werd en ter beschikking gesteld na afloop van deze sessies. 

Coachlicentie

Zorg er zeker voor dat uw coachlicentie in orde is voor de kampioenschappen Judo Vlaanderen, zodat u als trainer uw judoka kunt coachen tijdens het VK en eventuele BK.

Kijk zeker welke bijscholing/inspiratiesssie/webinar interessant is voor u als coach!

De coachbijscholingen met de daaraan gekoppelde Judo Vlaanderen Coachlicentie is vanaf 2016 geïntegreerd in de Judo Vlaanderen-vergunningkaart en werd geëvalueerd op basis van de bevragingen, ervaringen en overleg tussen de commissies van Judo Vlaanderen.

Het concept van de coachkaart wordt behouden en het aanbod van de coachbijscholingen die recht geven op een Judo Vlaanderen Coachkaart wordt sterk uitgebreid.

Coachkaart (2 jaar geldig):

 • Voorwaarden
  • min. 1 kyu
  • Geldige vergunning Judo Vlaanderen
  • Erkende coachbijscholing gevolgd (zie coach bijscholingen hieronder)
 • Toepassing
  • Coachlicentie verplicht op VK en BK jeugd en senioren
  • Geldige vergunning met coachlicentie + deelnemende judoka = coachaccreditatie op VK of BK
  • Cluborganisaties zijn vrij om coachlicentie te implementeren
 • Coachbijscholingen

 •   Aanvraag
  •  De coachkaart wordt automatisch verlengd voor opleidingen en bijscholingen van Judo Vlaanderen.
  •  Andere opleidingen (NIET van Judo Vlaanderen) dienen online aangevraagd te worden voor verlenging  (klik HIER om aan te vragen/verlengen)
 
 

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.