Trainer/Coach

Judo Vlaanderen draagt de kwaliteit van haar opgeleide lesgevers hoog in het vaandel. Judo Vlaanderen wil dat haar clubs de judosport onderrichten op een pedagogisch verantwoord en hoogstaand niveau. Daarom biedt zij tal van opleidingen en bijscholingen aan om de trainers te laten evolueren tot kwalitatief opgeleide trainers.

De Vlaamse Trainersschool organiseert elk jaar een waaier aan sportkaderopleidingen. In de opleidingen leer je kennis en vaardigheden op een creatieve en betekenisvolle manier over te brengen op een groep of een individu. Tijdens de lessen komen zowel praktijk als theorie aan bod. Al wie als trainer actief is of wil zijn in de sportwereld, is bij de Vlaamse Trainersschool aan het juiste adres.

Nieuwsberichten trainers

Schrijf je in voor de 2de digitale inspiratiesessie voor trainers!

Hoe kunnen we onze judoka’s 12+ nog activeren? Een vraag die uit de 1e inspiratiesessie naar boven kwam. Laten we hier samen over nadenken. …

6 judo workshops op Dag van de Trainer 2020

Zes workshops van Judo Vlaanderen tijden eerste digitale de ‘Dag van de Trainer op 5 december a.s. …

Word club met een ‘M’-factor

Schrijf je clubbestuur in voor dit pilootproject waarbij je leert nadenken hoe je als bestuur trainers, vrijwilligers en ouders (alsook indirect …

Hier kan je de laatste updates voor trainers terugvinden. 

Wij proberen jullie steeds zo goed en zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van alle events, inspiratiemomenten en bijscholingen. 

Laat zeker weten via Leen.Dom@judovlaanderen.be als jullie een tip hebben voor een volgend event. 

opleidingen vlaamse trainersschool

Wil je echt iets bijleren over sport, training, prestatie, fitheid, beheer van sportinfrastructuur of (jeugd)sportbeleid? Wil je extra competenties verwerven als trainer of sportbegeleider? 

De Vlaamse Trainersschool is het enige officiële erkenningsorgaan voor sportkaderopleidingen in Vlaanderen en organiseert een brede waaier aan opleidingsmogelijkheden: beroepsgerichte opleidingen, begeleidingsgerichte opleidingen en (aanvullende) sporttakgerichte opleidingen. Neem hieronder een kijkje in het aanbod voor een opleiding binnen de judosport. Je vindt beslist de opleiding die je zoekt.

Geslaagd zijn voor de basismodule (algemeen gedeelte) van je gewenste opleidingsniveau is een toelatingsvoorwaarden voor de sportspecifieke opleiding van jouw keuze!

Aankomende opleidingen, bijscholingen en inspiratiesessies

Judo Vlaanderen biedt jaarlijks meerdere opleidingen aan voor de trainers met VTS judo diploma. Deze opleidingen zetten de trainers op weg om zich te verdiepen in de verschillende doelgroepen zoals 55+, vallen zonder zorgen, kleuterjudo, coach, G-judo enz. Meer info kan u vinden in de evenementenkalender.

Met onze inspiratiesessie voor trainers willen we elkaar inspireren. De eerste topics waren contactloos trainen en digitaal trainen. Ontdek op deze link wat hierover verzameld werd. Vraag het paswoord aan bij Leen.Dom@judovlaanderen.be.

03/12/2020
03/12/2020
20.00
- 21.30u

2e Inspiratiesessie Trainers

Inspiratiesessie contactloos trainen …

Online

17/04/2021
04/12/2021
14.00
- 18.00u

VTS-cursus Initiator

De cursus vindt telkens plaats op zaterdag. …

Wilrijk

28/08/2021
11/12/2021
09.00
- 17.30u

VTS-Cursus Initiator

De cursus vindt steeds plaats op zaterdag. …

Zele - Sporthal De Klodde

Benieuwd naar andere activiteiten van Judo Vlaanderen? 

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.