Trainer/Coach

Judo Vlaanderen wil dat haar clubs de judosport onderrichten op een pedagogisch verantwoorde en kwaliteitsvolle manier. Daarom biedt zij tal van opleidingen en bijscholingen aan om de trainers te laten evolueren tot kwalitatief opgeleide trainers.

Veilig en blessurevrij terug naar de dojo!

Een terugkeer naar het judo in de dojo komt stilaan in zicht. Voorzichtigheid is echter aangewezen. Immers, een lange afwezigheid van de tatami resulteert bij herstart al te vaak in blessures. 

Corona heeft ons, in het bijzonder alle judoka’s 13+, heel lang van de mat gehouden. We moeten de nodige tijd nemen en onze judoka’s voldoende voorbereiden om deze terugkeer naar het echte judo succesvol te maken. Plezier, prestatie, … maar vooral blessurevrij! Ook als we weer de mat op kunnen, zal blessurepreventie en voorzichtigheid even het motto blijven!

Op deze tijdelijke pagina verzamelen we alle informatie in het kader van een veilige en blessurevrije terugkeer naar de dojo

Nieuwsberichten trainers

Maak kennis met onze VTS-docenten: Olivier Rooms

Lees het interview met onze VTS-docent Olivier Rooms …

Praktijkgerichte opleiding Dollen & Rollen met Kim & Ono en Neku

JV-lesgevers kunnen inschrijven voor de praktijkgerichte workshop ‘Dollen & Rollen samen met Kim & Ono en Neku’ en ontvangen praktische oefenmap …

Maak kennis met onze VTS-docenten: François Marckx

Lees het interview met VTS-docent François Marckx …

Hier kan je de laatste updates voor trainers terugvinden. 

Wij proberen jullie steeds zo goed en zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van alle events, inspiratiemomenten en bijscholingen. 

Laat zeker weten via Leen.Dom@judovlaanderen.be als jullie een tip hebben voor een volgend event. 

opleidingen vlaamse trainersschool

Wil je trainer worden? Wil je echt bijleren over judo, training en begeleiding? Wil je extra competenties verwerven als trainer? 

De Vlaamse Trainersschool is het enige officiële erkenningsorgaan voor sportkaderopleidingen in Vlaanderen en organiseert een brede waaier aan opleidingsmogelijkheden: beroepsgerichte opleidingen, begeleidingsgerichte opleidingen en (aanvullende) sporttakgerichte opleidingen. Neem een kijkje in het aanbod voor een opleiding binnen de judosport. Je vindt beslist de opleiding die je zoekt.

Geslaagd zijn voor de basismodule (algemeen gedeelte) van je gewenste opleidingsniveau is een toelatingsvoorwaarden voor de sportspecifieke opleiding!

Bekijk het volledige  Opleidingsaanbod VTS 2021 – Judo Vlaanderen!

 

 

bijscholingen en inspiratiesessies

Judo Vlaanderen biedt jaarlijks meerdere bijscholingen aan voor de trainers met VTS judo diploma. Deze bijscholingen zetten de trainers op weg om zich te verdiepen in de verschillende doelgroepen zoals 55+, vallen zonder zorgen, kleuterjudo, coach, G-judo enz.

Aanvullend wil Judo Vlaanderen zijn trainers ondersteunen door bij regelmaat webinars en digitale inspiratiesessies te organiseren.  

Bekijk via onderstaande link het materiaal dat verzameld werd en ter beschikking wordt gesteld na afloop van deze digitale sessies. 

Coachlicentie

Zorg er zeker voor dat uw coachlicentie in orde is voor de kampioenschappen Judo Vlaanderen, zodat u als trainer uw judoka kunt coachen tijdens het VK en eventuele BK.

Kijk zeker welke bijscholing/inspiratiesssie/webinar interessant is voor u als coach!

De coachbijscholingen met de daaraan gekoppelde Judo Vlaanderen Coachlicentie is vanaf 2016 geïntegreerd in de Judo Vlaanderen-vergunningkaart en werd geëvalueerd op basis van de bevragingen, ervaringen en overleg tussen de commissies van Judo Vlaanderen.

Het concept van de coachkaart wordt behouden en het aanbod van de coachbijscholingen die recht geven op een Judo Vlaanderen Coachkaart wordt sterk uitgebreid.

Coachkaart (2 jaar geldig):

 • Voorwaarden
  • min. 1 kyu
  • Geldige vergunning Judo Vlaanderen
  • Erkende coachbijscholing gevolgd (zie coach bijscholingen hieronder)
 • Toepassing
  • Coachlicentie verplicht op VK en BK jeugd en senioren
  • Geldige vergunning met coachlicentie + deelnemende judoka = coachaccreditatie op VK of BK
  • Cluborganisaties zijn vrij om coachlicentie te implementeren
 • Coachbijscholingen

 •   Aanvraag
  •  De coachkaart wordt automatisch verlengd voor opleidingen en bijscholingen van Judo Vlaanderen.
  •  Andere opleidingen (NIET van Judo Vlaanderen) dienen online aangevraagd te worden voor verlenging  (klik HIER om aan te vragen/verlengen)
 
 
Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.