Techniek & Kata

Het behalen van Kyu- en Dan-graden is een belangrijk educatief proces in het judo en is onlosmakelijk verbonden met de kennis van de judotechnieken. Judo Vlaanderen heeft een uitgebreid techniek en kata onderricht om net dit te ondersteunen.

Sinds 1 september 2020 is er een nieuwe weg naar een nieuwe dan-graad in voege waar de judoka meer mogelijkheden heeft om de nodige wedstrijdpunten- en of technische punten te behalen om te mogen opgaan naar een nieuwe dan-graad.

Inschrijvingen kata- en technische trainingen

Judo Vlaanderen werkt vanaf oktober 2020 met voorinschrijvingen met als doel de geplande technische en kata-trainingen in veilige omstandigheden te laten doorgaan. Neem het Corona draaiboek voor kata – en technische trainingen Judo Vlaanderen steeds voor een training goed door. 

Dit draaiboek is een ‘dynamisch’ document. De inhoud en de bijhorende afspraken zijn onderhevig aan wijzigingen telkens wanneer de adviezen en richtlijnen zodanig veranderen dat aanpassingen nodig blijken. Het blijft in eerste instantie het doel om dit soort trainingen te blijven organiseren. Indien echter de lessen niet meer veilig of in voldoende kwaliteitsvolle omstandigheden kunnen doorgaan, worden deze tot nader order opgeschort.

Welke trainingen worden bedoeld?

  • Provinciale kata-trainingen (Lichtervelde, Merelbeke, Opwijk, Mortsel, Genk)
  • Regionale kata-trainingen (Tielt, Zwijndrecht, Laakdal)
  • Kata hogere graden (Zwijndrecht)
  • Regionale technische trainingen (Tielt, Zwijndrecht, Laakdal)

De trainingen worden georganiseerd vanaf de maand oktober. Dit echter op voorwaarde dat de lokale overheden geen strengere maatregelen meer opleggen. Wanneer de maatregelen alsnog verstrengen, dienen onderstaande afspraken aangepast te worden aan de geldende Covid-maatregelen.

Schrijf je tijdig en correct in via de gelimiteerde inschrijvingslink in de kalender graden & technieken. Ben je ingeschreven maar kan je toch niet aanwezig zijn, schrijf je dan uit zodat iemand anders eventueel je plek kan innemen.

Enkel vooraf ingeschreven personen zijn welkom op de trainingen.
De inschrijvingen worden 2 dagen voor de activiteit afgesloten. Ter plaatse kan NIET ingeschreven worden.

kalender graden & technieken

No data was found
Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.