Start 2 Judo

Van kleuter tot bejaarde, van vederlicht tot zwaargewicht, van intellectueel tot personen met een beperking.
Judo is een sport voor iedereen. Judo kan je zowel recreatief als competitief beoefenen, maar er is meer …want JUDO is meer dan een sport!

Voel je het al kriebelen en wil je op zoek naar een club in jouw buurt ? Klik dan bovenaan op ‘Ik zoek een club’.

Wat is judo?

Judo is een gereglementeerde Oosterse vechtsport waarbij je elkaar probeert te bekampen door elkaar uit evenwicht te krijgen om zo de ander te kunnen werpen. Zelf probeer je niet uit balans te raken en niet geworpen te worden.  Door correct te leren vallen, voorkom je pijn en kwesturen. Eens op de grond beland, probeer je de tegenstander te controleren. Dit kan met een houdgreep, verwurging of armklem.

Judo biedt: 

  • Unieke opvoedende waarden
  • Respect en discipline
  • Zelfvertrouwen en zelfbeheersing
  • Algemene lichamelijke ontwikkeling
  • Begeleiding onder gediplomeerde trainers
  • Spel en plezier in een leerrijke en uitdagende omgeving
  • Voor jongens en meisjes

7 redenen waarom judo zo goed is voor kinderen

  1. Het overwint angsten, ze leren vallen en weer opstaan zonder zich pijn te doen.
  2. Ze werken aan hun motorische en conditionele ontwikkeling, op een speelse manier lopen, springen, rollen ze terwijl ze aan hun fysiek werken.
  3. Ze leren assertief zijn en het is heel goed voor hun weerbaarheid. Ze worden er sterker van, zowel fysiek als qua zelfvertrouwen.

4.  Ze leren zich beter concentreren en leren doorzetten. Ook al hebben ze eens meer zin om thuis te gamen, als ze dan toch op de mat komen, zijn ze dolgelukkig dat ze zich kunnen uitleven.
5.  Respect is heel belangrijk op de mat. Het is een genot om te zien hoe de opgeleide judotrainers de waarden van het judo over brengen. Plezier en respect gaan echt hand in hand in onze judoclubs.
6.  Judo is, in tegenstelling tot wat sommigen denken, een medicijn tegen geweld en agressie. Omdat judo steeds beheersing uitdraagt, leert een judoka juist een gevecht buiten de dojo (oefenzaal) te vermijden.
7.  Ze ‘horen’ ergens bij en worden socialere beestjes, het groepsgevoel is zo sterk aanwezig in de club en ze maken er vriendjes.

Zoek jouw club in de buurt

Wanneer je wenst aan te sluiten bij één van onze clubs, zal deze club jou met open armen ontvangen. In elke club kan je enkele sessies uitproberen om te zien of judo wel echt iets is voor jou. De club zal samen met jou de aansluiting bij Judo Vlaanderen begeleiden.
Vind hier een judoclub in jouw buurt. 

herstarten na een inactieve periode?

Elke judoka heeft de mogelijkheid om na een periode van 1 jaar inactiviteit opnieuw een inloopperiode van 14 dagen te doorlopen.

Deze inloopperiode wordt enkel toegekend mits je contact neem met het JV-secretariaat via mail (info@judovlaanderen.be)

Deze initiatie is dus voor leden die reeds in het verleden aangesloten waren bij Judo Vlaanderen.

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.