Start 2 Judo

Van kleuter tot bejaarde, van vederlicht tot zwaargewicht, van intellectueel tot personen met een beperking.
Judo is een sport voor iedereen. Judo kan je zowel recreatief als competitief beoefenen, maar er is meer …want JUDO is meer dan een sport!

Voel je het al kriebelen en wil je op zoek naar een club in jouw buurt ? Klik dan bovenaan op ‘Ik zoek een club’.

Wat is judo?

Judo is een gereglementeerde oosterse vechtsport waarbij je elkaar probeert te bekampen door elkaar uit evenwicht te krijgen om zo de ander te kunnen werpen. Zelf probeer je niet uit balans te raken en niet geworpen te worden.  Door correct te leren vallen, voorkom je pijn en kwesturen. Eens op de grond beland, probeer je de tegenstander te controleren. Dit kan met een houdgreep, verwurging of armklem.

Judo biedt: 

 • Unieke opvoedende waarden
 • Respect en discipline
 • Zelfvertrouwen en zelfbeheersing
 • Algemene lichamelijke ontwikkeling
 • Begeleiding onder gediplomeerde trainers
 • Spel en plezier in een leerrijke en uitdagende omgeving
 • Voor jongens en meisjes

7 redenen waarom judo zo goed is voor kinderen

 1. Het overwint angsten, ze leren vallen en weer opstaan zonder zich pijn te doen.
 2. Ze werken aan hun motorische en conditionele ontwikkeling, op een speelse manier lopen, springen, rollen ze terwijl ze aan hun fysiek werken.
 3. Ze leren assertief zijn en het is heel goed voor hun weerbaarheid. Ze worden er sterker van, zowel fysiek als qua zelfvertrouwen.

4.  Ze leren zich beter concentreren en leren doorzetten. Ook al hebben ze eens meer zin om thuis te gamen, als ze dan toch op de mat komen, zijn ze dolgelukkig dat ze zich kunnen uitleven.
5.  Respect is heel belangrijk op de mat. Het is een genot om te zien hoe de opgeleide judotrainers de waarden van het judo over brengen. Plezier en respect gaan echt hand in hand in onze judoclubs.
6.  Judo is, in tegenstelling tot wat sommigen denken, een medicijn tegen geweld en agressie. Omdat judo steeds beheersing uitdraagt, leert een judoka juist een gevecht buiten de dojo (oefenzaal) te vermijden.
7.  Ze ‘horen’ ergens bij en worden socialere beestjes, het groepsgevoel is zo sterk aanwezig in de club en ze maken er vriendjes.

Zoek jouw club in de buurt

Wanneer je wenst aan te sluiten bij één van onze clubs, zal deze club jou met open armen ontvangen. Je mag in deze club een paar sessies uitproberen om te zien of judo wel echt iets is voor jou. De club zal samen met jou de aansluiting bij Judo Vlaanderen begeleiden.
Vind hier een judoclub in jouw buurt. 

Hierna vind je een overzicht van de vergunningsprijzen die vanaf 1/1/2020 zijn ingegaan.

 1. Kleutervergunning: €23 (voor alle judoka’s U7, dus geboortejaar 2014 en later);
 2. Vanaf het jaar dat de leeftijd van 7 jaar wordt bereikt (2013-2008), wordt dit €42;
 3. G-judoka: €23 (ongeacht de leeftijd, G-judoka’s dienen dit kenbaar te maken bij aansluiting – werkt niet met terugwerkende kracht);
 4. Vanaf het jaar dat de leeftijd van 13 wordt bereikt (U15 en ouder)€45 (geboortejaar 2007 en vroeger).

Ieder lid ontvangt een individuele lidkaart waarop de persoonlijke gegevens vermeld staan (clubnr. + club, vergunningsnummer, naam, geslacht, geboortedatum, nationaliteit, adres, kyu- of dangraad en de geldigheidsdatum van de vergunning). 

Een tweetal weken na je aanvraag en je betaling dien je in het bezit te zijn van je persoonlijke lidkaart. Zoniet is er iets fout gelopen en contacteer je best jouw   clubsecretariaat.

Judo Vlaanderen respecteert de wet op de privacy en gebruikt de data van hun leden enkel voor organisatorische doeleinden. Lees de privacyverklaringen na om over alles op de hoogte te zijn.

Wanneer je lid bent van Judo Vlaanderen, ga je akkoord dat foto’s genomen op judomomenten kunnen gebruikt worden voor publicitaire doeleinden. Door je lidmaatschap verklaar je je akkoord met publicitair gebruik van deze foto’s.

herstarten na een inactieve periode?

Elke judoka heeft de mogelijkheid om na een periode van 2 jaar inactiviteit opnieuw een inloopperiode van één maand te doorlopen.

Deze inloopperiode wordt enkel toegekend mits aan de voorwaarde wordt voldaan dat er tussen de laatste activiteitsdag en de 1e dag van de herstartperiode minimaal 2 jaar zit.

Deze initiatie is dus voor leden die reeds in het verleden aangesloten waren bij JV.

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.