Administratie

Hier vind je een overzicht van de verschillende rubrieken met handige links en tools die je als club kan gebruiken om uw wegwijs te vinden. Hiernaast is er een overzicht van officiële formulieren die je als club een het secretariaat van Judo Vlaanderen dient te overhandigen.

Laat het ons zeker weten indien je nog met een vraag zou zitten. Onze clubondersteuner Silke.Vervaet@judovlaanderen.be helpt je met veel plezier.

Ledenadministratie

INLOG – Gebruik jouw gebruikersnaam (vergunningsnr.) en wachtwoord (paswoord) (zie foto links) om in te loggen op de nieuwe ledenadministratie. Je kan inloggen als Judoka – Clubbeheerder/Secretaris – Hoofdtrainer

DOCUMENT – Vele clubs gebruiken nog de fysieke inschrijvingsformulieren om de gegevens van hun initiërende leden te verzamelen. Binnenkort (01/10/21) zou dit via de module ‘clubadministratie’ eveneens online kunnen.

VZW administratie

Download hier voorbeeldstatuten van organisatie Switch die non profit sector helpt bij allerhande administratieve zaken.

In het filmpje kan je zien wat je moet doen om een statutenwijziging zoals een bestuurswissel officieel te krijgen.

Ook worden alle verplichtingen verbonden aan een vzw opgelijst gekoppeld aan alle nuttige documenten dat je hier als club nodig voor dient te hebben.

Wanneer er wijzigingen optreden bij de statuten dienen deze conform nieuwe wetgeving te zijn. In uitertste geval dienen de statuten tegen januari 2024 in orde gebracht worden. Kijk in overzicht bij ‘wijzigingen’ waar je rekening mee dient te houden.

Onkostenvergoeding vrijwilligers 2021

Vrijwilligers die activiteiten uitoefenen voor een club, een federatie, een vereniging, een instelling of voor iedere andere organisatie die geen winstoogmerk heeft, kunnen hiervoor sinds enkele jaren een vergoeding ontvangen die vrijgesteld is van sociale en fiscale bijdragen.

Judo Vlaanderen biedt haar vrijwilligers de keuze tussen een reële of een forfaitaire vergoeding.

In dit overzicht vindt je alle informatie en praktische uitwerking nodig om de juiste keuze te maken.

De maxima van de forfaitaire vergoedingen worden wettelijk geregeld en jaarlijks op 1 januari geïndexeerd.

2021: maximum 35,41 euro per dag én maximum van 1416,16 euro per jaar.

Judo Vlaanderen vergoedt per dag het wettelijke maximum afgerond op gehele euro naar beneden.
Voor het jaar 2020 is forfaitaire kostenvergoeding dus vastgelegd op € 34 per dag.
Voor het jaar 2021 is forfaitaire kostenvergoeding dus vastgelegd op € 35 per dag en € 20 voor deelname aan online vergaderingen.

Judo Vlaanderen heeft voor het jaar 2020 en 2021 voor deze categorie van vrijwilligers en de bewezen reiskosten de reiskostenvergoeding vastgelegd op € 0,20/km

Online aanvragen

In ons digitaal platform kan je terecht voor een groot aantal zaken die je onmiddellijk kan aanvragen. De formulieren verschaffen ons de nodige informatie om jullie zo snel en correct mogelijk te kunnen helpen.

Formulieren Clubs & vrijwilligers

Download hier je aanvraagformulier voor de aansluiting van een nieuwe club.

Evenals een aanvraagformulier voor een 2de en/of 3de dojo of de wijziging van een dojo.

Of een aanvraag tot wijziging van een dojo en een aanvraagformulier voor een transfer, alsook een onkostennota.

Zend de formulieren altijd naar de clubondersteuner silke.vervaet@judovlaanderen.be.

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.