Gezond sporten

We geven hier graag wat meer uitleg over letselpreventie in het algemeen. Gezonde voeding komt hier ook aan bod, net als de juiste drank tijdens het trainen of tijdens een tornooi. Ook hopen we alle clubs te kunnen informeren over alles rond doping en dan bedoelen we vooral hoe we geen doping zullen innemen.

Voor algemene ondersteuning verwijzen we jullie graag door naar de website van Gezond Sporten dewelke gesubsidieerd is door Sport Vlaanderen om clubs en federaties te adviseren en te ondersteunen.

Letselpreventie

Wil je je judoka’s zo goed mogelijk begeleiden om zoveel mogelijk letsels te vermijden? Train op een bewuste manier. Lees hiernaast de volgende topics.

Ga voor 10 is een concept waarbij de judoka zelf kan inschatten hoe goed hij/zij bezig is en houdt rekening met 10 pijlers. Doe de test en ga na of je goed bezig bent!

Gezonde voeding & drank

Gezond en evenwichtig eten is heel belangrijk om de essentiële nutriënten te nuttigen om optimaal te kunnen presteren, te recuperen. Naast de juiste voeding is de juiste drank eveneens van groot belang.

Handige tips om oude gewoontes af te leren? Hiernaast meer hierover. Verschillende experten geven hun mening over dit topic.

EHBO

Als er ondanks de letselpreventie toch iets onvermijdelijks gebeurt, dan ben je beter voorbereid. Wat kan je doen als er iets gebeurt.

Wat steekt er best in elke EHBO koffer van de judoclub?

Sporten met extra aandacht

Veel mensen hebben helaas wel wat gezondheidsproblemen. Ook in deze omstandigheden is sporten met mate absoluut aangewezen.

judoka's & doping

Wil je je judoka’s zo goed mogelijk begeleiden, maar worden er soms vragen gesteld over doping & medicatie waar je het antwoord op moet schuldig blijven. Dan vind je hier meer informatie om er zeker van te zijn dat jouw judoka niet ongewild doping zou gebruiken.