Financieel beleid

Judo Vlaanderen wil de clubs zoveel mogelijk helpen, ook met informatie rond een goed financieel beleid en stelt hier een aantal elementen voor ter beschikking. Bij vragen zijn we steeds bereid jullie hierover te informeren. Contacteer Nadia.DeBaer@judovlaanderen.be om hier meer te weten over te komen.

mogelijke vergoedingen in de judoclub of bij judo vlaanderen

In principe vergoed je jouw trainers en vrijwilligers in de club best als vrijwilliger of als verenigingswerker. Dit zijn op zich 2 verschillende zaken. Uiteraard kan je gewoon betaald worden als student, werknemer of volgens de 25 dagen regeling. Hiernaast alvast een overzicht in ‘tewerkstelling in de sportwereld’. Aan elk concept zijn voor – en nadelen verbonden. ‘Slim vrijwilligen’ geeft alle informatie over vrijwilligerswerk, en lijst de wetgeving nog eens op, waar duidelijk onderscheid gemaakt wordt tussen reële en forfaitaire onkostenvergoeding. Combinaties van statuten binnen éénzelfde organisatie en verschillende organisaties zijn mogelijk, toch dient er een goede afbakening van functies gevrijwaard te worden.

Ook als je je voor Judo Vlaanderen wilt inzetten, kan dit op dezelfde manieren. Laat je zeker begeleiden indien niet alles duidelijk zou zijn. We helpen jullie graag.

Financiën

Heb je financiële vragen? Wil je nog eens nalezen hoe het nu precies zit met het geregistreerde kassasysteem of hoe het zit met de fiscale aftrekbaarheid van sportactiviteiten. Met deze links hopen we je alvast op de goede weg te zetten.

Op zoek naar financieringsmogelijkheden? Deze link geeft je een mooi overzicht van alle mogelijke manieren om te kunnen investeren.
https://www.dynamoproject.be/documenten

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.