2022 Grand Slam Bakoe: zilver voor Casse, 5de plaats voor Libeer

BURST/BAKOE – Judo Vlaanderen vaardigde twee judoka’s af voor de Grand Slam in Bakoe, tornooi op de World Judo Tour van de IJF. Matthias Casse en Mina Libeer legden een mooi parcours af met resp. zilver en een vijfde plaats.

Libeer vs Gjakova

Na een bye in de eerste ronde verslaat Mina Libeer (-57kg/JS Merelbeke) achtereenvolgens de Britse Nekoda Smyth-Davis en de Spaanse Izaskun Ballesteros Gonzalez om zich tot winnaar van haar poule te kronen. In de halve finale verliest Mina echter van de Portugese Telma Monteiro en wordt ze doorverwezen naar de herkansingen waar ze tegen de Kosovaarse Nora Gjakova voor het brons kampt. Een kamp die ze echter verliest en bijgevolg genoegen moet nemen met een vijfde plaats.

Casse vs Mollaei

Matthias Casse (-81kg/JC Fudji Yama Boom/Schelle) start tevens met een bye. Matthias legt een feilloos parcours af tot aan de finale en verslaat achtereenvolgens Bolor-Ochir Gereltuya (MGL), Catalin Marian (ROU) en Giacomo Gamba. In de finale staat hij tegenover Saeid Mollaei (AZE) die hem van het goud afhoudt. Zilver dus voor Matthias.

Gabriella Willems en Malik Umayev van zusterfederatie JWB betraden ook het podium om resp. zilver en brons te ontvangen.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

7 november 2022

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.