Belgen pakken 6 medailles op World Police & Fire Games

BURST/ROTTERDAM – Van 22 tot en met 31 juli vonden in het Nederlandse Rotterdam de ‘World Police and Fire Games’ plaats. Dat is een internationaal multisportevenement waarbij de atleten werkzaam zijn binnen politie, brandweer, douane en het gevangeniswezen. Zo’n 10.000 deelnemers uit 70 landen tekenden present om het tegen elkaar op te nemen in niet minder dan 62 sporten waaronder ook judo. De judocompetitie ging door op 25 en 26 juli in de Rotterdamse Ahoy. Het was de eerste keer dat het evenement in Europa werd georganiseerd. De Belgische judoka’s lieten duidelijk van zich horen en manifest aanwezig op het medaillepodium (3G, 1Z, 2B). Hierna een overzicht van de Belgische deelnemers.

Judo Vlaanderen

Andy Hermans (-73kg, +40 jaar/JS Lummen/PZ Hageland) – GOUD
Dimitri Vandevenne (+100kg, +30 jaar/JS Lummen/PZ Leuven) – BRONS
Antonino Petricone (-100kg, +30 jaar/Judo Beveren/HVZ Waasland) – BRONS
Mattias Moyersoon (-100kg, +30 jaar/JS Moorsel/PZ Aalst) – 5de plaats

FFBJ

Maxime Bouvy (-81kg, +18 jaar/JC Thorembais/PZ Wavre) – GOUD
Jonathan Wahlen (-100kg, +18 jaar/JC Jodoigne/PZ Wavre) – GOUD
Steve Mocos (-66kg, +30 jaar/Royal Crossing Club Schaerbeek/Brandweer Brussel) – ZILVER

Jordy Celis en Bert Hoedemakers waren aanwezig als scheidsrechter.

“Het evenement was ongelooflijk goed georganiseerd,” reageert Andy Hermans die met een mooie gouden plak huiswaarts keerde. “Zo was er een knappe openingsceremonie en tevens een heus atletendorp met catering, muziek, … Het judogedeelte werd in goede banen geleid door Rob Kroonen. Een onvergetelijke ervaring met toch wel mooie prestaties van de Belgische judoka’s.”

Website: wpfgrotterdam2022.com.
De resultaten kan je hier raadplegen.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.