Drie JV-judoka’s naar EJOF 2023

BURST – Op 23 juli e.k. gaat in het Sloveense Maribor het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) van start. Het BOIC selecteerde voor deze zeventiende zomereditie 62 atleten uit 10 sporten.

Het EJOF is een multidisciplinaire competitie voor jonge Europese atleten van 12 tot 18 jaar. Enkel olympische sporten staan op het programma. Voor het BOIC is deze competitie belangrijk als waardemeter van de jonge atleet op internationaal niveau.
Team Belgium neemt deel in 10 van de 11 sporten die deze zomer in Maribor op het programma staan: artistieke gymnastiek, atletiek, basketbal 3×3, handbal, judo, mountain bike, skateboarden, tennis, volleybal, wielrennen en zwemmen.

Zeven judoka’s zullen er op de tatami de Belgische driekleur verdedigen. Drie JV-judoka’s maken deel uit van de selectie.

Askhab Isayev (-50kg/JC Samurai Eindhout)
Alhamzah Hassoun (-73kg/JC Gruitrode)
Kenzo Cremers (-81kg/JC Gruitrode)

De judoka’s worden begeleid door JV-coach Franklin Pereira Reyes. Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx en Head Youth Development Tijl Lindekens nemen tevens deel als Team Official.

De volledige selectie van Judo Team Belgium vind je terug op de website van Judo Belgium.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.