EK Kadetten in Porec: veelbelovend debuut voor Line Martens

BURST/POREC – Het Europese kampioenschap voor kadetten (U18) vond afgelopen weekend (23-25 juni) plaats in de Kroatische stad Porec. Line Martens (-52kg/JC Nevele) vertegenwoordigde er Judo Vlaanderen op de tatami.

Onze judoka kende een sterke start op het EK. Na een bye in de eerste ronde verslaat Line haar eerste tegenstander, de Kroatische Maria Skomersic, binnen de reguliere tijd. Haar volgende tegenstander is de Poolse Maria Jesionek. Halverwege de kamp pakt Line een eerste punt om de wedstrijd vervolgens binnen de reguliere tijd te beëindigen door een tweede punt te scoren tegen de Poolse en zich te plaatsen voor de kwartfinale. In de kwartfinale staat Line tegenover de Hongaarse Laura Igaz. Ze verliest de kamp echter met ippon en wordt doorverwezen naar de herkansingen. In de herkansingen ronde 3 kampt Line tegen Vusala Hajiyeva (AZE). Ze verliest echter de wedstrijd.

JV-coach Franklin Pereira & Line Martens

Niettegenstaande is JV-coach Franklin Pereira lovend over haar prestatie op het EK. “Line startte haar Europees avontuur zeer sterk. Haar eerste kamp wint ze gemakkelijk met juji gatame. In haar tweede wedstrijd treedt ze in het krijt tegen de hoog gerangschikte Poolse judoka die op de 4de plaats in de Europese ranking staat. Daar bleek dat Line er klaar voor was om haar plan door te voeren en ze wint kamp met 2 waza-ari. In de kwartfinale wordt ze echter gestopt door de Hongaarse die achteraf Europees kampioen wordt. In de herkansingen was duidelijk dat Line nog niet volledig gerecupereerd was van haar kamp in de kwartfinale en ze geraakt niet meer in de wedstrijd. Ik merk evenwel een duidelijke progressie van Line tijdens het afgelopen seizoen. Ze kreeg dit jaar een eerste kans om Europese ervaring op te doen in 3 Europese cups en dit EK en ze heeft dat goed gedaan. Elke competitie kampte ze 4 wedstrijden en maakte ze progressie. Volgend seizoen is haar laatste als U18, dan kan ze nog meer ervaring opdoen.”

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

27 juni 2022

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.