EK Zagreb: 7de plaats voor Salens

BURST/ZAGREB – Het Europese kampioenschap judo vond plaats in de Kroatische hoofdstad Zagreb van 25 tot en met 28 april. Elf Belgische judoka’s traden er in het krijt, waarvan zeven JV-judoka’s. Een sterk bezet EK met 427 judoka’s van 47 landen. Net zoals vorig EK in Montpellier keren de Belgen huiswaarts zonder eremetaal. Ellen Salens (-48kg) zette met een zevende plaats de beste prestatie neer. Jorre Verstraeten (-60kg) van zusterfederatie JWB landde tevens op die stek.

Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx evalueert. “Vooraf hadden we als doel van dit EK de ranking in functie van Olympische Spelen te verbeteren, alsook jonge judoka’s ervaring te laten opdoen. Dat is onvoldoende gelukt,” oordeelt Sleeckx. “Vicky en Jarne vechten allebei een verdienstelijke kamp, maar sneuvelen in de eerste ronde. Ze waren zeker niet kansloos, maar konden de kamp niet naar zich toe trekken. Ellen legt het beste parcours af en eindigt op een zevende plaats. Mina, Amber en Toma zijn nog volop in de race voor Olympische kwalificatie en hoopten op dit EK extra punten te sprokkelen. Dit lukte niet voor de twee dames. Toma verloor in de zestiende finale tegen de nummer 1 geplaatste Georgiër en zo stopte het kampioenschap voor hem ook vroeger dan verwacht. Veel tijd om na te denken is er niet. Volgende week is er al de Grand Slam in Dushanbe en gaan we in sneltempo richting WK. Daar moet het beter!”

Hierna een beknopt overzicht van de kampen. Een overzicht van het ganse Belgische Team lees je hier.

Ellen Salens (-48kg/JV) – 7de PLAATS

Ronde 1: Overwinning vs. Katharina Tanzer (AUT)
Ronde 2: Overwinning vs. Marusa Stangar (SLO)
Kwartfinale: Nederlaag vs. Kristina Dudina (AIN)
Herkansingen: Nederlaag vs. Catarina Costa (POR)

Amber Ryheul (-52kg/JV)

Ronde 1: Nederlaag vs. Naomi Van Krevel (NED)

Mina Libeer (-57kg/JV)

Ronde 1: Bye
Ronde 2: Nederlaag vs. Priscilla Gneto (FRA)

Vicky Verschaere (-78kg/JV)

Ronde 1: Nederlaag vs. Darya Kantsavaya (AIN)

Jarne Duyck (-81kg/JV)

Ronde 1: Bye
Ronde 2: Nederlaag vs. Anri Egutidze (POR)

Toma Nikiforov (-100kg/JV)

Ronde 1: Overwinning vs. George Udsilauri (GER)
Ronde 2: Nederlaag vs. Ilia Sulamanidze (GEO)

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.