European Open Cluj-Napoca: brons voor Foubert

BURST/CLUJ-NAPOCA – Op de European Open in het Roemeense Cluj-Napoca stapte Karel Foubert (-90kg/JC Olympia Brugge/123 WRL) afgelopen zondag 3 juli opnieuw op het podium. Hij stak er de bronzen plak op zak. Hierna overlopen we even zijn parcours.

Karel begint sterk aan het tornooi. In de eerste ronde verslaat hij in de tweede minuut de Roemeen Alexandru Sibisan (ROU/-WRL) die zijn thuisvoordeel niet echt kan benutten. In de tweede ronde zet Karel Ben Tenenbaum (ISR/187 WRL) opzij. In de kwartfinale liep het evenwel mis en moet hij de duimen leggen voor de Azeri Murad Fatiyev (AZE/10 WRL -81kg/238 WRL -90kg). Echter, in de herkansingen kan Karel zich goed herpakken en schakelt hij de Slovaak Milan Randl (SVK/86 WRL) uit om de weg naar het brons te vrijwaren. En dat lukt hem mooi want in de stugge kamp om de bronzen plak schakelt hij zijn tegenstander Aram Grigorian (UAE/102 WRL) uit via ippon met nog amper 3 seconden op de klok in de reguliere tijd.

“Zeer tevreden met hoe ik mijn judo toon op de wedstrijdmat, ik merk een mooie progressie in mijn judoplan,” reageert Karel vanuit Cluj-Napoca.

Bekijk hier de kamp om brons (vanaf 19:13 tot 26:10).

Jeroen Casse (-73kg/JC Fudji Yama Boom/Schelle/56 WRL) zou in principe ook deelnemen, maar moest annuleren wegens een positieve coronatest.

Karel Foubert werd begeleid door JV-coach Dirk Van Tichelt.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

4 juli 2022

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.