Goud en brons voor JV-judoka’s op druk European Cup weekend

BURST/BOEKAREST/NANTERRE/SARAJEVO – Zoals aangekondigd zou het een druk judoweekend worden op 7 en 8 mei. Inderdaad zo’n dertigtal judoka’s traden in het krijt op drie Europese tatami’s. De kadetten in Boekarest, de junioren in Nanterre en de senioren in Sarajevo. Een weekend met uiteenlopende resultaten, met judoka’s die niet voorbij de eerste ronde geraakten, met judoka’s die net naast het podium grepen, maar ook twee judoka’s die een blinkende medaille op zak staken! Hierna volgen een kort overzicht van het afgelegde parcours van elke judoka die afgelopen weekend in actie kwam. Indien video’s van de kampen beschikbaar zijn, kan je deze herbekijken door op de hyperlink te klikken.

Senior European Cup Sarajevo: Goud voor Karel Foubert

Karel Foubert (-91kg) verslaat Mihailo Ciric (SRB) en plaatst zich voor de finale

Na een bye in de eerste ronde wint Karel Foubert (-90kg/JC Olympia Brugge) achtereenvolgens tegen Srdjan Ajvaz (BIH), Fabian Kansy (GER) en Mihailo Ciric (SRB) om zich te plaatsen voor de finale die hij wint van Toni Miletic (BIH) en mooi goud op zak steekt!

Ook Jeroen Casse (-73kg/JC Fudji Yama Boom/Schelle) start met een bye. In de tweede ronde zet hij Dominik Berninger (HUN) opzij en vervolgens Nunes Dos Santos (LUX). In de kwartfinale loop het echter mis en verliest hij van Eduardo Mella (ITA). Echter, in de herkansingen schakelt hij achtereenvolgens de Duitsers Yerrick Schriever en Peter Thomas uit om voor brons te kampen tegen Luca Rubeca (ITA) die hem uiteindelijk te sterk af is. Jeroen grijpt net naast het podium en moet zich bijgevolg tevreden stellen met een 5de plek.

Na een bye in de eerste ronde verliest Dries Ponnet (-73kg/Satori Kwai Mortsel) in de tweede van Daniel Szegedi (HUN).

Femke De Bruyn (-70kg/Koninklijke JC Beveren) verliest haar eerste kamp in de tweede ronde tegen Sudaba Aghayeva (AZE). In de herkansingen verliest ze tevens tegen de Britse Katie-Jemima Yeats-Brown.

Isabelle Schrenk (-78kg/JC Koksijde) verliest haar eerste kamp tegen Jovana Pekovic (MNE).

Drie judoka’s van zusterfederatie FFBJ betreden tevens het medaille podium. Lois Petit (-48kg/FFBJ) pakt mooi goud, Fiona Vanbiesbrouck (-52kg/FFBJ) wint zilver, Jente Verstraeten (-48kg/FFBJ) brons.

Junior European Cup in Nanterre: Brons voor Robbe Demets

Brons voor Robbe Demets (-66kg)

Robbe Demets (-66kg/Judo Kwai Moorsele) kampt zich zonder kleurscheuren door de kwartfinale met overwinningen tegen Louis Lecoq (FRA), Shaun Malazarte (GBR) en Manoah Dumont (FRA). In de halve finale moet hij echter de duimen leggen tegen de Fransman Maxime Moundanga en kampt hij vervolgens tegen Levi Maerkt (GER) voor brons die hij uiteindelijk opzij zet om zelf het medaillepodium te betreden om de bronzen medaille te ontvangen.

Deny Altemirov (-66kg/JC Gent-Drongen) verslaat in zijn eerste kamp de Nederlander Paolo Maaskant. In de tweede ronde haalt hij het echter niet van de Georgiër Luka Sganelidze.

Ray Marinx (-66kg/JC Koksijde) zet in de eerste ronde Laurens Wilms (NED) opzij. In de tweede verliest hij echter van Maxime Moundanga (FRA) en wordt hij doorverwezen naar de herkansingen. Daar verslaat hij de Duitser Samuel Ernst Mendel, maar is hij niet opgewassen tegen Gazim Valizada (AZE).

Deny Altemirov (-66kg) verliest van Luka Sganelidze (GEO)

Xander Simoens (-66kg/JC Herzele) wint zijn eerste kamp tegen Nanco Krijthe (NED), maar verliest in de tweede ronde tegen David Ickes (GBR).

Muslim Adashev (-73kg/Jitsu Kwai Hamme) verliest zijn eerste kamp tegen Jonathan Houkes (NED).

Na een bye in de eerste ronde verslaat Zelemkhan Batchaev (-73kg/Judoteam Alen) de Fransman Lionel Bebey in de tweede. In de volgende ronde verliest hij echter van de Georgiër Giorgi Beruashvili.

Ward Houthoofd (-73kg/JC Kawaishi Ingelmunster) wint zijn eerste kamp tegen Jan Verhoeven (NED). In de tweede ronde verslaat hij Gaspard Fischer (SUI) en vervolgens zet hij in de derde ronde Nabil Hachim opzij. In de kwartfinale verliest hij echter van Amin Harrou (FRA) en wordt hij doorverwezen naar de herkansingen. Daar verslaat hij de Brit Ethan Nairne, maar Fransman Emile Notebaert verhindert hem om voor brons te kampen. Ward eindigt op de zevende plaats.

Ray Marinx (-66kg) vs Gazim Valizada (AZE)

Lars Berrens (-73kg/JC Arendonk) wint zijn eerste kamp tegen Senne Van Suilen (NED), maar verliest vervolgens van Amin Harrou (FRA). In de herkansingen verliest hij van Ethan Nairne (GBR).

Na een bye in de eerste ronde wint Jarne Duyck (-81kg/JC Kawaishi Ingelmunster) in de tweede tegen Sem Kroeger (NED), maar hij verliest de kwartfinale tegen Ismayil Zamanov (AZE). In de herkansingen zet hij Jason Okoye (FRA) en Loic Gerosa (SUI) opzij om voor het brons te kampen tegen Omar Rajabli (AZE). Deze laatste wint de kamp echter en Jarne moet genoegen nemen met een vijfde plaats.

Noah Christiaens (-81kg/Jitsu-Kwai Hamme) wint zijn eerste kamp tegen Tommy Van Den Hooven (NED), maar verliest vervolgens tegen de Fransman Arnaud Aregba.

Na een bye in de eerste ronde staat Ilman Nesirkoyev (-90kg/JT International) tegenover Aleksa Mitrovic (FRA) die de kamp wint. In de herkansingen moet Ilman tevens de duimen leggen tegen Jelle De Bruin (NED).

Warre Denys (-90kg/JC Jenos) want na een bye in de eerste ronde zijn eerste kamp in de tweede tegen Nihad Shikhalizada (AZE). In de kwartfinale verliest hij van Aleksa Mitrovic (FRA). In de herkansingen wint hij evenwel van Jelle De Bruin (NED), maar verliest hij vervolgens van Ian Van Herk (NED) wat hem uiteindelijk een zevende plaats oplevert.

De JV-delegatie op de JUN European Cup in Nanterre

Jutta Vanbrabant (-70kg/JS Asahi) verliest haar eerste kamp tegen Elena Van Den Brink (NED).

Nora Watson (-57kg/JC Wetteren) wint haar eerste kamp tegen Iratxe Garcia Ponce (ESP), maar verliest vervolgens tegen Elin Henninger (NED). In de herkansingen wint ze van Maylis Rozan (FRA), maar komt niet voorbij Eulalie Desbiolles (FRA). Het levert haar evenwel een zevende plaats op.

Luna Verfaillie (-57kg/JS Asahi) wint in de eerste ronde van Vera Raspe (NED), maar verliest in de tweede van Ilona Cosson (FRA).

Sara Ver Eecke (-57kg/JC Ardooie) wint haar eerste kamp tegen Natascha Lauber (GER), maar verliest in de tweede ronde tegen Maelenn Cotard (FRA). In de herkansingen verliest ze van Nolwenn Hebert (FRA).

Cadet European Cup in Boekarest: Line Martens 7de

De JV-delegatie op de CAD European Cup in Boekarest

Line Martens (-52kg/JC Nevele) start met een bye. In de tweede ronde verliest ze van Anastasjija Copic (SRB). In de herkansingen verslaat ze Teodora Puiu (ROU) en Sabina Rudnic (MDA) om vervolgens Sara Jocic (SRB) tegen te komen waarvan ze verliest. Line eindigt op de zevende plaats.

Kaat Geers (-52kg/JC Nevele) verslaat in de eerste ronde Andrea Moldovan (ROU). In de tweede wordt ze echter gestopt door Maria Eleni Gogua (GRE).

Edmond Dumitrache (-50kg) vs. Nikita Malets (UKR)

Edmond Dumitrache (-50kg/JC Arendonk) verliest zijn eerste kamp tegen Nikita Malets (UKR).

Ilias Jacobs (-55kg/JC Asahi 90 Kruishoutem) verliest zijn eerste kamp tegen Agoston Kollar (HUN).

Mattias Wellens (-60kg/JS Lummen) wint zijn eerste kamp tegen Marius Muresan (ROU) en vervolgens ook tegen Nemanja Nisic (SRB). In de derde ronde verliest hij echter tegen Abdulsamet Cakir (TUR).

Quinten Declercq (-60kg/JC Ardooie) verliest zijn eerste kamp tegen Roman Dekan (SVK).

Mattias Wellens (-60kg) in actie

Daan Coene (-66kg/Yama Arashi JC Bavikhove) verliest zijn eerste kamp tegen Victor Skerlev (BUL).

Mohmad-Emin Abdulkhazhiev (-81kg/JS Lummen) verliest zijn eerste kamp tegen Oliver Scheffel (SVK).

Roos Christiaens (-57kg/JC Fudji Yama Boom/Schelle) verliest haar eerste kamp tegen Viktoriia Sotnyk (UKR).

Febe De Leenheer (-63kg/JC Zele) verliest haar eerste kamp tegen Nika Slacek (CRO).

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.