Grand Prix Zagreb: JV-judoka’s uitgeschakeld in voorronde

BURST/ZAGREB – Twee judoka’s van Judo Vlaanderen namen deel aan de Grand Prix Zagreb, die plaatsvond van 18 tot en met 20 augustus a.s. We overlopen hierna kort hun parcours op de wedstrijdtatami. Beide JV-judoka’s verliezen op strafpunten.

Amber Ryheul (-52kg/Kon. Ieperse JC Neko)

Ronde 1: Bye
Ronde 2: Nederlaag vs. Ana Viktorija Puljiz (CRO)
Een slopende kamp. In de tweede minuut pakken beide judoka’s een strafpunt (non-combativity). Amber krijgt luttele seconden later een tweede strafpunt (false-attack) opgelegd. De kamp loopt ver uit in de verlengingen. In de zevende minuut maakt Puljiz een nieuwe overtreding (non-combativity), maar in de elfde minuut eindigt deze uitputtingsslag met een derde shido voor Amber (outside contest area).

Maxine Heyns (-70kg/ Antwerpen United Judo)

Heyns vs. De Voogd

Ronde 1: Nederlaag vs. Margit De Voogd (NED)
Maxine pakt twee strafpunten (avoid-grip & non-combativity) vroeg in de kamp. Vervolgens scoort de Nederlandse een eerste punt met waza-ari. In de tweede minuut van de kamp krijgen beide judoka’s een strafpunt (avoid-grip), het derde dus voor Maxine, wat meteen het einde van de kamp betekent.

De atleten werden begeleid door JV-coach Udo Quellmalz.

Internationaal scheidsrechter Heather Loontjens werd door de IJF aangeduid om de kampen te leiden.

Sami Chouchi (-90kg) van zusterfederatie JWB pakte brons.

Een overzicht van alle kampen van de Belgische delegatie op de Grand Prix vind je op de website van Judo Belgium.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

21 augustus 2023

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.