Grand Slam Tbilisi: 7de plaats voor Ryheul

BURST/TBILISI – Twee judoka’s van Judo Vlaanderen verdedigden de Belgische driekleur op de Grand Slam van Tbilisi, Georgië, m.n. Ellen Salens en Amber Ryheul. Dit tornooi op de World Judo Tour vond plaats van 24 t.e.m. 26 maart. Onze atleten traden in het krijt op vrijdag 24 maart. We overlopen hierna kort hun parcours.

Ellen Salens (-48kg/JS Merelbeke) werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Marila Buiok (UKR).

Amber Ryheul (-52kg/Kon. Ieperse JC Neko) plaatst zich voor de kwartfinale na winst tegen Ben Liu (CHN) en Mariami Potskhverashvili (GEO). Daar moet ze haar meerdere erkennen in Distria Krasniqi (KOS). Ze verliest de kamp en wordt doorverwezen naar de herkansingen. In de herkansingen verliest ze tegen Gultaj Mammadaliyeva (AZE) waardoor ze op de zevende plaats eindigt.

Ryheul vs. Potskhverashvili (GEO)

“Amber kan in haar positie als 8ste reekshoofd bevestigen,” reageert Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx. “In haar eerste twee kampen weet ze de overwinning naar zich toe te trekken. In de kwartfinale kan ze echter niet overtuigen tegenover de Olympische kampioene Krasniqi uit Kosovo en wordt ze verwezen naar de herkansingen. Ook die wedstrijd weet ze niet te winnen. Desalniettemin is dit voor Amber een opsteker na een jaar vol blessures met weinig competitie. Ze weet op deze manier een tweede zevende plaats op rij te behalen wat vertrouwen moet geven. Volgende week start ze al opnieuw op de Grand Slam in Antalya.”

De judoka’s werden begeleid door JV-coach Udo Quellmalz.

Internationaal scheidsrechter Val Van Neste (Ostend Judo Club) werd door de IJF aangeduid om de kampen te leiden.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.