GS Antalya: brons voor Belgen, geen podiumplek voor JV-judoka’s

Salens vs. Azak

BURST/ANTALYA – Geen podiumplaats voor de drie judoka’s van Judo Vlaanderen die deelnamen aan de Grand Slam in het Turkse Antalya. Dit toernooi op de World Judo Tour vond plaats van 1 tot en met 3 april jl. Hierna een overzicht van de kampen van onze judoka’s. Klik op de naam van de tegenstander om de kampen te herbekijken.

Ellen Salens (-48kg/Judoschool De Poorter) werd uitgeschakeld in de eerste ronde. Haar tegenstander Merve Azak (TUR) scoorde een punt via waza-ari in de derde minuut van de kamp en behield de voorsprong tot het eindsignaal.

Casse vs. Zhubanazar

Matthias Casse (-81kg/ JC Fudji Yama Boom/Schelle) kende na een bye in de eerste ronde een goede start op het tornooi met twee overwinningen tegen respectievelijk de Kazak Zhubanazar
en de Fransman Chilard. In de kwartfinale sputtert de motor echter en verliest hij van de Braziliaan Schimidt in de Goldens Score … op strafpunten. Schimidt pakt achteraf goud. Doorverwezen naar de herkansingen verliest hij in de eerste herkansingsronde van de Duitser Ressel wat hem tenslotte een 7de plaats oplevert.

Umayev (FFBJ) pakt brons

Na een bye in de eerste ronde wint Toma Nikiforov (-100kg/Topsport Defensie) van de Kazak Islam Bozbayev die in de verlengingen een derde strafpunt pakt. Vervolgens staat hij tegenover de Roemeen Asley Gonzalez die hem met nog 11 seconden op de klok afstopt met een vroegtijdige exit van het tornooi als gevolg. Toma loopt tevens een kwetsuur op in de laatste kamp.

Mooie prestatie evenwel van Malik Umayev (-81kg) van zusterfederatie FFBJ die brons pakte.

De judoka’s werden begeleid door JV-coach Damiano Martinuzzi.

Internationaal scheidsrechter Val Van Neste (Ostend Judo Club) werd door IJF geselecteerd om de kampen te begeleiden.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.