In Memoriam: Anny Linskens, weduwe Albert Plovier

Anny Linskens (1928-2022)

BURST/SINT-KRUIS – Op 22 december is Anny Linskens (03.01.1928-22.12.2022) overleden. Anny was de weduwe van Albert Plovier, medestichter van de Vlaamse Judofederatie en oprichter Judocentrum Albert Plovier.

“Na het overlijden – in 2007 – van haar man Albert Plovier, de stichter en naamdrager van onze club, verliezen we nu ook de moederkloek van onze judofamilie,” aldus Bart De Meester van JC Albert Plovier. “Albert was een sterke man, maar zoals iedereen weet, staat naast elke sterke man een minstens even sterke vrouw. Anny was de verpersoonlijking van deze uitdrukking. Hun leven stond altijd in het teken van de judoclub. Een aantal van de oudere judoka’s herinneren zich nog de tijd dat de judotrainingen in het verlengde van hun woonkamer plaatsvonden. We zullen er alles aan doen om hun club verder te laten bloeien zodat hun inspanningen niet voor niets zijn geweest, en hun levenswerk niet verloren gaat. We verliezen vandaag een lieve, mooie, positieve, maar bovenal een heel trotse, krachtige, kranige vrouw.”

Judo Vlaanderen biedt zijn oprechte deelneming aan familieleden en vrienden.

Aanmaak datum

9 januari 2023

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.