In memoriam: Chris Smolders

BURST/ZOERSEL – Onlangs bereikte ons droevig nieuws uit Zoersel. De plaatselijke Judoclub Fudoshin Zoersel meldde ons het overlijden van Chris Smolders, geliefd trainer en ere-secretaris van de club.

Chris startte op jonge leeftijd met judo in Zandhoven. In de jaren ’90 stapte hij over naar Zoersel. Hij behaalde zijn eerste Dan in 2004 en zijn initiatorbrevet in 2007. In 2016 ontving hij een eervolle onderscheiding van de toenmalige Vlaamse Judofederatie.

Chris Smolders

“Chris gaf vele jonge kinderen in Zoersel de basis van het judo mee en was vanaf 2012 eveneens actief als bestuurslid van de JC Fudoshin Zoersel. In de periode die er op volgde, was hij webmaster en secretaris van de club,” aldus voorzitter Bart Velleman.

“Zijn inzet zowel op als naast de tatami getuigde van een enorme passie voor het judo. De judokampen, grootouderdagen, het schaatsen, nieuwjaarsduik en vele andere activiteiten zullen niet meer hetzelfde zijn zonder hem.”

Chris kreeg 8 jaar geleden de diagnose van kanker, maar bleef tot het begin van de Covidpandemie actief op de mat. “De laatste maanden begon hij de strijd tegen deze vreselijke ziekte helaas langzaam te verliezen. Iedereen die hem kende, zal hem hard missen.”

Judo Vlaanderen biedt zijn oprechte deelneming aan familie en vrienden alsook aan de leden van JC Fudoshin Zoersel bij het heengaan van Chris Smolders.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

12 mei 2022

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.