In Memoriam: Eddy Heyman

BURST/NINOVE – Onlangs bereikte ons droevig nieuws uit Ninove. De plaatselijke judoclub meldde ons het overlijden van Eddy Heyman, oprichter van de club.

Eddy Heyman, oprichter JC Ninove

Zelf startte Eddy Heyman met judo rond 1970 in Sint-Niklaas bij de familie De Bats. In 1974 stichtte hij vervolgens Judo Club Ninove. Hij behaalde de graad van 5de Dan en werd ook Trainer A. “Dankzij hem hebben duizenden kinderen uit Ninove en omgeving kennis gemaakt met judo, ook mede door de judolessen in scholen,” aldus zoon David.

Eddy Heyman bleef zijn leven lang actief judo beoefenen tot hij op 74-jarige leeftijd het slachtoffer werd van een zware beroerte. Thuis werd hij nog drie jaar verzorgd door zijn echtgenote. Hij overleed op 6 februari 2022 in het OLV ziekenhuis te Aalst.

Zijn zoon David (4de Dan – Trainer A) en jongste kleinzoon Jerôme (blauwe gordel) zijn in zijn judo-voetsporen getreden.

Ondertussen wijzigde JC Ninove van naam en heet nu Judo en Fit Club Ninove, waar je naast judo ook BBB aerobics en joggen kan beoefenen.

Judo Vlaanderen biedt zijn oprechte deelneming aan vrienden en familie alsook aan de leden van de Ninoofse club bij het heengaan van Eddy Heyman.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

10 februari 2022

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.