In Memoriam: René Vanderhaeghe

BURST/HAMME – Het trieste nieuws heeft ons bereikt inzake het plotse overlijden van René Vanderhaeghe (25.06.1958-29.09.2021). René was de gewezen hoofdtrainer van Judoclub Jitsu-Kwai Hamme en behaalde de 5de dan.

René Vanderhaeghe

René startte met judo na enig aandringen van familielid Jozef Leo Vanderhaeghe bij JC Jitsu-Kwai Hamme (1971) o.l.v. Pierre De Rop (1ste dan). Oorspronkelijk liep hij als 13-jarige niet echt onmiddellijk warm voor de judosport. Echter, 3 jaar later werd hij Belgisch jeugdkampioen. Meteen was de trend naar verscheidene hoogtepunten gezet. Zo werd René verscheidene malen provinciaal en regionaal kampioen en in 1977/1978 volgde een 2de plaats in de categorie –71kg. Hij werd ook geselecteerd voor de nationale ploeg en heeft bijgevolg deelgenomen aan verschillende internationale tornooien. In 1976 behaalt hij zijn 1ste dan.

Ondertussen (1979/1980) had trainer Pierre De Rop besloten om de fakkel door te geven aan René. Samen met het bestuur en trainer René groeit Jitsu-Kwai Hamme uit tot een grote club met zo’n 130 leden, inclusief verschillende jeugdkampioenen en een sterk competitieteam. Momenteel telt de club in haar 50ste jubileumjaar meer dan 200 leden.

René was gekend als een strenge, disciplinaire trainer en een niet te onderschatten tegenstander want zelf bleef hij ook lang actief als competitiejudoka.

Beroepshalve was hij schilder. Niettegenstaande stond hij als hoofdtrainer, terwijl hij zelf nog extra trainingen voor hogere dan-graden volgde, steeds paraat voor zijn club. Samen met Constant Van Bosch verwerft hij de 5de dan.

Een familiaal drama doet René afhaken met judo. Ook de vele jaren van hard werken en lange uren in combinatie met topsport eisen hun tol en René moet ook stoppen met werken. Lichamelijk ging het de laatste jaren steeds slechter en moeilijker. René overlijdt op 29 september op 63-jarige leeftijd.

Judo Vlaanderen biedt zijn oprechte deelneming aan familie en vrienden aan.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

25 oktober 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.