Judoka Lien Meeuwssen genomineerd voor sportpersoonlijkheid UA 2020

BURST/ANTWERPEN – Jaarlijks vindt op de Universiteit Antwerpen (UA) midden februari de prijsuitreiking van de Panathlon Antwerpen en PCU Antwerpen Sportpersoonlijkheden plaats. De editie van 2020 wordt omwille van de pandemie volledig online gebracht. Het concept blijft echter hetzelfde, er worden twee trofeeën uitgereikt aan personen uit de sportwereld die reeds op een mooie carrière kunnen terugblikken.
De trofee voor de Panathlon Antwerpen Sportpersoonlijkheid 2020 wordt postuum uitgereikt aan Prof. Dr. Alain Verschoren, ere-rector van de Universiteit Antwerpen voor de grote bijdrage die hij heeft geleverd binnen de studentensport in Antwerpen.

Topsportstudent UA 2020

De Ere-rector Francis Van Loon Award zal worden uitgereikt aan één van de genomineerde UAntwerpen topsportstudenten voor zijn/haar verdienstelijke sportprestaties in combinatie met zijn/haar studie. Uit een lijst van meer dan 80 UAntwerpen topsportstudenten werden er drie studenten genomineerd die in 2020 minstens voor het derde jaar op rij hun studie aan de UAntwerpen opnemen. Ze weten dit op een succesvolle manier te combineren met hun sportieve carrière.

Naast ‘onze’ Lien Meeuwssen (Judo (-70kg) – Revalidatiewetenschappen) werden tevens Laura Luyten (Paardensport (dressuur) – Rechten) en Steven Pattyn (Wielersport (wegwielrennen) – Revalidatiewetenschappen) genomineerd.

Op 16 februari 2021 a.s. om 19 uur wordt er via het facebookevenement en op deze webpagina bekendgemaakt wie zich tot PCU Antwerpen Sportpersoonlijkheid 2020 kroont.

Bij Judo Vlaanderen gaan we alvast duimen voor Lien Meeuwssen!

Lien Meeuwssen pakte zilver op de European Open in Warsaw 2020

Lien Meeuwssen – 20 jaar
Bachelor Revalidatiewetenschappen – Judo -70kg
Highlights:
• World Cup: 2de plaats European Open Warsaw (2020);
• Internationaal Toernooi: 2de plaats International Belgian Adidas Judo Open Herstal (2020);
• Internationaal Toernooi: 2de plaats Dutch Open Espoir U21 Eindhoven (2020);
• Belgisch Kampioenschap U21: 1ste plaats (2020);
• EK selectie 2020: Judo Vlaanderen nam niet deel omwille van de coronacrisis;
• Belgisch Kampioenschap U21: 2de plaats (2019);
• Internationaal Toernooi: 3de plaats Tournoi Label Excellence De Wasquehal (2019);
• Belgisch Kampioenschap U21: 3de plaats (2018).

Alle studenten aan de UA kunnen hun stem uitbrengen via deze link.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.