Junior European Cup Udine: Brons voor Altemirov en Duyck

UDINE/BURST – Op 11 en 12 augustus vond in het Italiaanse Udine een EJU Junior European Cup plaats. Niet minder dan 33 landen afkomstig van 4 continenten vaardigden 363 deelnemers (230 M & 133 V) af op dit tornooi. Acht judoka’s vertegenwoordigden Judo Vlaanderen.

Deny Altemirov (-60kg)

Het merendeel van de judoka’s kwam met afwisselend succes in actie op woensdag 11 augustus.

In de gewichtscategorie -60kg startten Deny Altemirov en Olivier Naert in mineur. Beiden verloren hun eerste kamp tegen respectievelijk Shakro Shatirishvili (GEO) en Idan Lernerman (ISR). Voor Olivier eindigt daar het tornooi.

Deny krijgt een tweede kans in de herkansingen en grijpt die. Hij herpakt zich en wint van de Italiaan Vincenzo Skenderi om vervolgens Bart Weling (NED) en Bence Farkas (HUN) te verslaan. Ook Marton Andrassi (HUN) moet eraan geloven zodat Deny tegenover de Georgiër Giorgi Sardalashvili komt te staan voor de kamp om het brons die hij uiteindelijk ook wint en aldus een bronzen plak op zak steekt! Mooie comeback!

Zowel Robbe Demets (-66kg) als Muslim Adashev (-73kg) startten hun eerste kamp met winst tegen respectievelijk David Ickes (GER) en Thom Hensens (NED). In de tweede ronde moeten ze echter hun meerdere erkennen in de Fransen Maxime Gobert en Joan-Benjamin Gaba.

In de herkansingen wint Robbe Demets van Daniel Gubar (ISR) en vervolgens van Alexandru Comerzan (ITA), maar verliest dan tegen Gyorgy Szatmari (HUN). Robbe eindigt bijgevolg op de zevende plaats.

Muslim Adashev verliest zijn eerste kamp in de herkansingen tegen de Hongaar Sandor Ocsai.

Ook Warre Denys (-81kg) wint zijn eerste kamp, tegen Yarmo Jonk (NED). In de tweede ronde moet hij de duimen leggen tegen de Fransman Arnaud Aregba en hier eindigt voor hem het tornooi.

Zelimkhan Batchaev (-66kg) wint achtereenvolgens tegen Filippo Cicciarella (ITA) en Eran Fiks (ISR). In de kwartfinale verliest hij echter van Tengo Zirakashvili (GEO). In de herkansingen wint Zelimkhan van Nicolas Kunze (GER), maar verliest van Balint Gombas (HUN) wat hem uiteindelijk tevens een zevende plaats oplevert, die hij in deze gewichtscategorie deelt met teamgenoot Robbe Demets.

Jarne Duyck (-81kg) legt een mooi parcours af. In de eerste ronde verslaat hij Segev Ben Haroch (ISR) en vervolgens Bend Fasching (AUT) in de tweede. In zijn derde kamp zet hij de Italiaan Bright Maddaloni Nosa opzij om daarna tevens in de kwartfinale de overwinning tegen Aurelien Bonferroni (SUI) op zak te steken. In de halve finale volgt een nederlaag tegen Ibragine Suleimanov (RUS) waardoor Jarne vervolgens voor brons kampt tegen de Fin Eetu Ihanamaki die hij uiteindelijk verslaat. Mooi brons dus!

Op 12 augustus, de 2de een laatste dag van dit tornooi, kwam Jarno Dewulf (-90kg) in actie. Zijn eerste tegenstander is de Sloveen Gal Bertalanic Zizek die hij binnen de reguliere tijd opzij zet. In de tweede ronde verliest hij echter van de Hongaar Peter Safrany wat meteen het einde betekent van zijn tornooi.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.