Selectietornooien: zilver voor De Witte, Peeters & Deschepper

BURST/BREMEN/BAD BLANKENBURG – Afgelopen weekend stond voor onze beloftevolle jonge judoka’s in het teken van de selectietornooien U18 en U21. De jongens kwamen in actie op het International Masters tornooi in het Duitse Bremen, de meisjes op de Thuringia Cup in Bad Blankenburg. Onze judoka’s brachten drie zilveren medailles naar huis.

Bremen was een druk bezet tornooi met zelfs deelnemers uit Oezbekistan, Japan, Azerbeidzjan, Georgië en Brazilië. Mooie prestatie van Sverre De Witte (-50kg/JC Ardooie) die een zilveren medaille pakte in de reeks U18. Bij de U21 greep Mattias Wellens (-60kg/JS Lummen) naast het podium en werd vijfde. 23 JV-judoka’s (9 U21 & 14 U18) namen deel aan het tornooi.

In Bad Blankenburg behalen Fenne Peeters (U18/-40kg/JC Gruitrode) en Aïcha Deschepper (U18/-63kg/JC Ardooie) beiden zilver! Victoria Grigoryan (U18/-44kg/ JC Fudji Yama Boom/Schelle) en Louise Gheysens (U18/-70kg/ Yama Arashi JC Bavikhove) misten nipt het podium en werden vijfde. Amélie Wellekens (U18/-44kg/JC Fudji Yama Boom/Schelle) en Erin Seynhaeve (U21/-52kg/JC Asahi 90 Kruishoutem) eindigden op de zevende plaats. Vijftien JV-judoka’s (4 U21 en 11 U18) namen deel aan het tornooi.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.