SEN EC Coimbra: brons voor Libeer

Brons voor Mina Libeer

BURST/COIMBRA – Op 27 en 28 augustus a.s. vond in het Portugese Coimbra een Senior European Cup van de European Judo Union plaats. Judo Vlaanderen vaardigde vier judoka’s af. Mina Libeer pakte brons, de overige JV-deelnemers grepen net naast het podium. We overlopen hierna kort de kampen van onze judoka’s.

Na een bye in de eerste ronde verliest Mina Libeer (-57kg/JS Merelbeke) haar kamp in de kwartfinale tegen de Chinese Qi Cay. In de herkansingen verslaat ze diens landgenote Qianxi Lin (CHN) om vervolgens voor het brons te kampen tegen Ana Agulhas (POR) die ze opzij zet om haar weg naar het medaillepodium te vrijwaren. Brons voor Mina!

5de plaats voor Ellen Salens

Na een bye in de eerste ronde verslaat Ellen Salens (-48kg/JS Merelbeke) haar eerste tegenstander Eva Perez Soler (ESP) in de tweede ronde waarbij ze tevens de kwartfinale op zak steekt. In de halve finale verliest ze echter van de Chinese Zongying Guo waardoor ze naar de herkansingen wordt verwezen. Daar verliest ze de kamp voor het brons tegen Catarina Costa waardoor ze genoegen moet nemen met een vijfde plaats.

Na een bye in de eerste ronde verliest Olivier Naert (-60kg/ JC Yama-Arashi Bavikhove) zijn eerste kamp tegen Emerson Silva (POR) in de kwartfinale en wordt hij doorverwezen naar de herkansingen. Daar verslaat hij Ricardo Pires (POR) om zich vervolgens te plaatsen voor de kamp om het brons. Echter, zijn tegenstander Kyryl Samotug (UKR) is hem te sterk af. Tevens een vijfde plaats dus voor Olivier.

5de plaats voor Olivier Naert

Ook Toma Nikiforov (-100kg/ Topsport Defensie) strandt net naast het podium. Na een bye in de eerste ronde zet hij in de kwartfinale Kevyn Perna (ITA) opzij. Dan loopt het echter mis. Toma kwetst zich in halve finale aan de duim door een actie van zijn tegenstander Bo Zhang (CHN) en moet hij forfait geven voor de bronzen kamp. Een vijfde plaats dus. Opnieuw een teleurstelling voor de judoka die na zijn gouden plak op de Grand Slam in Parijs begin dit jaar geplaagd gaat door kwetsuren en hierdoor het EK moest links laten liggen. “Deelname aan het WK in Tasjkent blijft evenwel ons streefdoel,” aldus coach Martinuzzi. “Er volgen nog twee trainingskampen in Oostenrijk en Italië, maar deze blessure is opnieuw een tegenvaller.”

De delegatie werd begeleid door JV-coach Damiano Martinuzzi.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.