‘Vallen Zonder Zorgen’ voorgesteld op Commonwealth Judo International Conference

BURST/PEMBROKE – Het ‘Vallen Zonder Zorgen’-project van Judo Vlaanderen lijkt wel een internationale carrière te krijgen. Na te zijn voorgesteld op een congres in Japan, was Judo Vlaanderen met het VZZ-project ditmaal vertegenwoordigd op de 4de editie van de Commonwealth Judo International Conference die op 4 april jl. plaatsvond in de Malta Judo Academy in Pembroke op het eiland Malta.

Jean-Pierre Dziergwa, van de Werkgroep 55+ en bezieler van het project, gaf er een lezing over het succesvolle JV-project ‘Vallen Zonder Zorgen voor ouderen’.

“Het was eerder een ‘academische zitting’ voor de delegatieleiders van de aanwezige landen, zo’n 30-tal personen. Volgens de deelnemers het meest geslaagde ‘congres’ tot op heden,” aldus Jean-Pierre. “De conferentie vond plaats op donderdag, op vrijdag (veteranen), zaterdag en zondag volgden dan de Commonwealth judo games. Ik maakte een iets andere presentatie dan in Japan. Ik vertrok met een filmfragment, maar in plaats van uit te leggen hoe de les er praktisch uitziet, kreeg ik ‘ter plaatse’ de ingeving om het gewoon te tonen. Tenslotte verwees ik de deelnemers naar de website van Judo Vlaanderen waar ze alle info over het project kunnen vinden, de theoretische achtergrond en de cijfers.”

Jean-Pierre kreeg lovende reacties en tevens uitnodigingen om het project te komen voorstellen. De bezieler van het VZZ-project was bijgevolg dan ook tevreden.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

9 april 2024

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.