WK Boedapest: Mina Libeer (-57kg) geëlimineerd in voorronde

BOEDAPEST/BURST – Vandaag, dinsdag 8 juni, trad Mina Libeer (-57kg/ 43 WRL) in het krijt op de WK-tatami in Boedapest. Net zoals Amber Ryheul (-52kg/41 WRL) gisteren, had ze een bye in de eerste ronde. Voor haar eerste kamp in de tweede ronde ontmoet ze Eteri Liperteliani (GEO/17 WRL). De Georgische kampt kort op de tegenstander en scoort een waza-ari via een ouchi gari om vervolgens nogmaals te scoren en Mina definitief uit te schakelen.

Mina Libeer vs. Eteri Liperteliani (GEO/17 WRL)

Spijtig genoeg een gekortwiekt parcours op dit WK voor Mina. De Oost-Vlaamse judoka had na een vervelende periode van blessureleed opnieuw een mooie vooruitgang geboekt wat resulteerde in een bronzen plak op de European Open in Praag dit voorjaar gevolgd door een vijfde plaats op het Europees kampioenschap in Lissabon.

“Mina heeft de afgelopen periode een mooie progressie gemaakt,” reageert Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx vanop het WK in Boedapest. “Ze heeft dat tijdens het EK in Lissabon getoond, maar jammer genoeg niet op dit WK. Ze maakte in haar openingswedstrijd te snel contact met de Georgische tegenstandster waardoor ze waza-ari tegen krijgt. Uiteindelijk kan ze dat niet meer rechtzetten in de kamp.”

De Technisch Directeur Topsport van Judo Vlaanderen is tevreden met de sportieve ontwikkeling van beide geselecteerde dames. “Zowel Amber als Mina hebben een goede progressie gemaakt met wisselend succes op EK en WK. We gaan met hen verder werken naar de OS 2024 in Parijs,” aldus nog Koen Sleeckx.

Morgen, woensdag 9 juni, is het de beurt aan Matthias Casse (-81kg/1 WRL). Ook Sami Chouchi (-81kg/ 15 WRL) van de Waalse zusterfederatie FFBJ komt dan in actie.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

8 juni 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.