WK Boedapest: Nabeschouwing van JV-hoofdcoach Mark van der Ham

Hoofdcoach JV Mark van der Ham

BOEDAPEST/BURST – Hoewel dit WK nog niet afgelopen is – de teamcompetitie loopt nog op zondag – liep de participatie voor de judoka’s van Judo Vlaanderen op vrijdag 11 juni ten einde. Hoofdcoach van Judo Vlaanderen Mark van der Ham blikt even terug op de prestaties van onze judoka’s.

Heren (OS Team)

“Met de gouden medaille van Matthias Casse kunnen we zonder twijfel spreken van een historisch WK. Wil dit automatisch zeggen copy/paste richting de OS? Nee!,” stelt de hoofdcoach. “Dit WK is onderdeel van de OS voorbereiding, oftewel we zitten op de juiste lijn richting de OS. Europees kampioen Toma Nikiforov had helaas een mindere dag, ook hieruit trekken we conclusies om de aankomende weken nog de juiste stappen te zetten. Beide moeten in Tokio fysiek beter voor de dag komen om mee te kunnen doen om de medailles, Europees en Wereldkampioen of niet.”

Dames

“Amber Ryheul heeft op dit WK laten zien waar zij toe in staat kan zijn, door haar eerste twee kampen te winnen van de top en uiteindelijk als 7de te eindigden. Mina Libeer heeft na haar 5de plaats op het EK enkele weken terug goed werk geleverd. Helaas haalde ze op dit WK net niet dezelfde flow. Beide dames hebben na Corona een goede periode achter de rug met knappe resultaten, iets wat richting de OS 2024 vertrouwen geeft,” aldus nog Mark van der Ham.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.