WK Doha Dag 2: Regerend Olympisch kampioene stopt Ryheul in verlengingen derde ronde

BURST/DOHA – Vandaag, maandag 8 mei, de tweede dag van het Wereldkampioenschap judo in Doha, Qatar, traden twee judoka’s van Team Belgium in het krijt, m.n. Amber Ryheul (-52kg/Kon. Ieperse JC Neko/JV) en Charline Van Snick (-52kg/JC Bushido Saive/JWB).

Ryheul vs. Krasniqi (KOS)

Amber Ryheul startte sterk in de eerste ronde tegen Sosorbaram Lkhagvasuren (MGL) die ze versloeg om vervolgens in de tweede ronde Maria Siderot (POR) vlotjes opzij te zetten in reguliere kamptijd. In de derde ronde stond Amber tegenover een tegenstander van formaat, niemand minder dan regerend Olympisch kampioene Distria Krasniqi (KOS). Deze laatste had het heel moeilijk met Amber die zich allesbehalve gewonnen gaf. Met twee strafpunten als een zwaard van Damocles boven haar hoofd, sleept Amber de kamp in de verleningen. Even leek het erop dat de kansen keerden, maar uiteindelijk werd een derde shido onze landgenote fataal.

“Ik verlaat dit WK met een positief gevoel. Uiteraard is er ontgoocheling, maar ik voel en heb progressie getoond,” reageert Amber vanuit Doha. “Ik kwam naar dit WK om zo hoog mogelijk te eindigen en te zien wat mijn niveau is. In de kamp tegen Krasniqi merk ik vooral dat ze nog een pakje meer ervaring heeft en de rust goed kan behouden. Ze is sterk en dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. Spijtig, maar in vergelijking met mijn eerdere kampen tegen haar was dit een grote verbetering! Ik leer uit dit WK dat ik progressie blijf maken en dat ik mag vertrouwen op mijn sterktes. Nog werken aan mijn zelfvertrouwen en wat sleutelen aan verdere technieken, maar men de huidige trainersteam zal dat zeker lukken.”

“Amber heeft na een jaar vol blessures getoond dat ze er terug staat. Ze wint twee kampen en maakt het de Olympische kampioene heel moeilijk. Ze eindigt net naast de top 8, maar heeft laten zien dat ze opnieuw goed bezig is,” aldus Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx vanuit Doha.

Charline Van Snick van zusterfederatie JWB versloeg in de eerste ronde Sofia Asvesta (CYP). In de tweede ronde scoorde ze snel een punt tegen de Hongaarse Reka Pupp die echter bijbeende en tenslotte in de verlengingen het winnende punt kon pakken.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

8 mei 2023

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.