WK Veteranen: 3 keer zilver voor JV-judoka’s

BURST – Zes Belgische judoka’s namen deel aan het IJF Wereldkampioenschap voor Veteranen dat onlangs plaatsvond in het Portugese Lissabon (21-24 oktober). Drie van de deelnemende veteranen zijn lid van Judo Vlaanderen. Met drie zilveren plakken als buit werd het een succesvol tornooi voor de Vlaamse veteranen. We overlopen even.

John Steenackers met coach Senne Wyns

John Steenackers (-73kg/M6/JS Reet) komt in de eerste ronde uit tegen de Fransman Kamel Ouarti die hij verslaat waardoor hij winnaar van zijn poule wordt en zich kwalificeert voor de halve finale. Daar staat hij tegenover Maral Koshenov (KAZ). Ook deze tegenstander zet hij opzij. Enkel de Duitser Torsten Heilmann staat het pad naar het hoogste podium en de titel nog in de weg. Echter, John moet na een felle kamp genoegen nemen met zilver. “Vorige editie in Marakech pakt ik brons, nu zilver. Da’s toch wel weer een mooie beloning voor al het harde werk,” aldus een tevreden John.

Andy Hermans & Gunnar De Laet

Andy Hermans (-73kg/M3/JS Lummen) zet de Amerikaan Kelvin Reynolds en de Portugees Telmo Alves opzij en wordt hierdoor tevens winnaar van zijn poule wat hem een ticket voor de halve finale oplevert. Daar plaatst hij zich voor de finale door de Portugees Pedro Bettencourt te verslaan. In de kamp om het goud moet hij echter de duimen leggen tegen de Pool Krzysztof Wilkomirski. Het wordt bijgevolg zilver.

Gunnar De Laet (-100kg/M1/JS Lummen) verslaat in zijn eerste kamp de Oezbeek Mukhtorkhuja Tulaev en wordt hierdoor winnaar van zijn poule. In de halve finale kan ook de Canadees Danick Rocheleau hem niet weghouden van een finaleplaats. In de kamp voor goud verliest hij echter van de Pool Igor Dzierzanowski. Een derde zilveren medaille in binnen.

Internationaal scheidsrechter Val Van Neste werd door de IJF aangeduid om de kampen te leiden.

Mooie resultaten ook van François Latour (+100kg/M5) en André Luisi (-81kg/M8) van zusterfederatie FFBJ die respectievelijk brons en goud wonnen.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.