10 Belgische judoka’s naar Grand Slam Kazan

BURST – Van 5 tot en met 7 mei gaat in Kazan, hoofdstad van de Russische deelrepubliek Tatarstan, een IJF Grand Slam door. Tien judoka’s zullen er de Belgische driekleur vertegenwoordigen. Judo Vlaanderen zendt drie judoka’s uit, de Waalse zusterfederatie FFBJ zeven. Hierna volgt een overzicht.

Tatneft Arena Kazan

Judo Vlaanderen

Jeroen Casse (-73kg)
Amber Ryheul (-52kg)
Mina Libeer (-57kg)

Coach: Damiano Martinuzzi
Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx

FFBJ

Jorre Verstraeten (-60kg)
Kenneth Van Gansbeke (-66kg)
Sami Chouchi (-81kg)
Anne Sophie Jura (-48kg)
Charline Van Snick (-52kg)
Gabriella Willems (-70kg)
Sophie Berger (-78kg)

Coaches: Cedric Taymans & Frederic Georgery

Sportstad

De Belgische delegatie tijdens de openingsceremonie van de Universiade in 2013

Kazan is een Russische sportstad bij uitstek. De afgelopen jaren vonden er een aantal grote sportevenementen plaats, m.n. EK Gewichtheffen (2011), WK Bandy (2011), Universiade (2013), EK Badminton (2014), WK Schermen (2014), WK Zwemmen (2015) , EK Judo (2016), FIFA Confederation Cup (2017), Wedstrijden WK Voetbal (2018). De stad is bovendien de thuishaven van Russische topclubs in basketbal, bandy, ijshockey, voetbal, volleybal en waterpolo. Het judotornooi vindt plaats in de multifunctionele Tatneft Arena, thuishaven van ijshockeyclub Ak Bars Kazan.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.