Hoofdcoach Mark van der Ham
verlaat Judo Vlaanderen

BURST – Na een succesvolle samenwerking van vijf jaar (2017-2022) verlaat hoofdcoach Mark van der Ham Judo Vlaanderen om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij een ander top-judoland.

Nederlander Mark van der Ham (01.02.1978) was tweevoudig Nederlands kampioen in de categorie -73kg. Hij groeide op in Hoogvliet en volgde zijn opleiding aan het Sport Instituut De Korte. Als coach werkte hij met vele judoka’s uit regio Rotterdam. Met Anicka van Emden won hij Olympisch brons in 2016 en verder coachte hij vele Nederlandse judotalenten naar EK- en WK- medailles.

Mark van der Ham startte zijn loopbaan als judocoach bij Judo Vlaanderen in februari 2017. Eerst als coach van de junioren om vervolgens door te groeien als coach van de heren senioren om uiteindelijk als hoofdcoach de Vlaamse judotoppers te begeleiden.

Als hoofdcoach van Judo Vlaanderen bracht Mark van der Ham vooral stabiliteit en professionaliteit binnen de afdeling topsport van de federatie waardoor resultaten niet uitbleven. Zo loodste hij Matthias Casse naar EK- en WK-titels en Olympisch brons in 2021, alsook verscheidene podiumplaatsen op de World Judo Tour.

“We betreuren uiteraard het vertrek van Mark na vijf jaar van uitstekende samenwerking,” aldus Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx. “We gaan dan ook het uitgestippelde parcours verderzetten en voortbouwen op de funderingen die Mark de laatste jaren heeft gelegd. De resultaten van onze judoka’s spreken voor zich dat de professionele aanpak van Mark vruchten heeft afgeworpen. We gaan nu met de ganse staf verder bekijken hoe we deze wijziging gaan opvangen zodat onze judoka’s zich kunnen blijven focussen op hun prestaties op de tatami.”

Judo Vlaanderen wenst Mark van der Ham veel succes in zijn nieuwe uitdaging.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

3 februari 2022

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.