In Memoriam: Gilles Vanderkerken

RONSE/BURST – Judoclub Samoerai Ronse meldt ons het overlijden van Oud-Voorzitter Gilles Vanderkerken die op 8 maart jl. van ons is heengegaan.

Gilles Vanderkerken (°1939 +2021)

“Gilles was onmisbaar in het Bestuur van Samoerai als vertrouwenspersoon, als motivator en als organisator,” stelt Gilbert Himpe, Stichter-Erevoorzitter van J.C. Samoerai Ronse. “Aan Gilles heb ik een medewerker gehad ‘buiten categorie’, en daarvoor ben ik hem altijd zéér dankbaar gebleven, want zonder Gilles waren al onze successen als club onmogelijk geweest. Het respect was wederkerig.”

De grootste successen van de club, zowel individueel als per ploeg, werden grotendeels verwezenlijkt dankzij de tomeloze inzet en kunde van Oud-Voorzitter Vanderkerken. Daarbij horen de vele nationale en internationale titels van de Samoerai-judoka’s, en de verscheidene nationale interclubtitels van JC Samoerai, met selecties en deelnames aan de Europa Cup in het buitenland als resultaat.

“De daarbij horende bus- en vliegtuigreizen en verblijven zoals in Athene, Rome, Parijs, München, Monaco, enz. zijn door velen niet te vergeten belevenissen, die steeds werden bezield en geanimeerd door Gilles,” aldus Gilbert. “Het was dan ook logisch dat Gilles de leiding als Voorzitter van Samoerai na 20 jaar van mij overnam. En met succes, tot aan zijn aftreden in 2006.”

Daarnaast was Gilles ook actief in alles wat sportbelevenis was in Ronse, en zijn boek ‘100 Jaar Sport te Ronse’ is daar het levende bewijs van.

“Gilles Vanderkerken was een monument zoals er te weinig bestaan, en daarom zijn wij als sportmensen, en vooral als judosporters, hem eeuwig dankbaar voor zijn inzet,” aldus nog Gilbert Himpe.

Judo Vlaanderen biedt haar oprechte deelneming aan familie en vrienden van Gilles Vanderkerken.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

9 maart 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.