In Memoriam: Nathalie De Pauw

Nathalie De Pauw (r)

BURST/MERELBEKE – Triest nieuws bereikte ons vanuit Judoschool Merelbeke. De club meldt het heengaan van haar judoka Nathalie De Pauw (01/12/1977-30/08/2022) na een slepende ziekte. Nathalie De Pauw is de echtgenote van clubtrainer Christophe Inghelbrecht (tevens één van de kata trainers van Judo Vlaanderen) en mama van judoka’s Thybe en Kyran.

Nathalie ontdekte de judosport in Zelzate. Daarna trok ze richting JS Merelbeke waar ze meer dan 20 jaar een trouwe en gevestigde waarde was. Ze behaalde de 5de Dan en was in het bezit van het diploma Trainer A.

Als wedstrijdjudoka werd ze Belgisch kampioen in de jeugdreeksen en in het Ju No Kata. Ook internationaal was ze succesvol met een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap Ju No Kata.

Nathalie wordt herinnerd als een gedreven judoka en vrijwilliger met een groot hart voor de judosport. Nathalie was zeker geen onbekende voor Judo Vlaanderen. Vele jaren was ze voorzitster van de Pedagogische Commissie (2012-2019) alsook lid van de Jeugdcommissie (2013-2019) van de federatie. Als VTS-docente kleuterjudo was ze tevens een pionier van het kleuterjudo in Vlaanderen.

Uit naam van Judo Vlaanderen wensen wij de familie en nabestaanden veel sterkte.

Afscheidsplechtigheid 10 september

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.