Judo is poëzie

BURST – Judo is poëzie, maar judoka’s weten dat immers. Sinds 2000 wordt elk jaar eind januari poëzie extra in de kijker gezet. Op initiatief van Poetry International werd de laatste donderdag van januari uitgeroepen tot Gedichtendag. Een breed samenwerkingsverband van dichters, literaire organisaties, scholen, bibliotheken en andere verenigingen zorgde ervoor de donkere januaridagen in Vlaanderen en Nederland een poëtische invulling krijgen. Gedichtendag is dan ook de aftrap voor Poëzieweek 2021 die doorgaat van 28 januari tot 3 februari 2021.

Judo Vlaanderen herdenkt deze dag met een Haiku van de Japanse judoka en dichteres Misato Oi (*27/12/1994-†07/04/2017). In 2013 kreeg ze van toenmalig Europees President Herman van Rompuy de eerste prijs van een internationale Haikuwedstrijd overhandigd. Misato liep stage bij onze federatie en was een ambassadeur voor haar land, vrouwenrechten en het judo in het algemeen op de Flanders Judo Cup en de Soeverein Cup in Lommel. Zij leeft verder via haar poëzie.

Oproep

Wij zijn ervan overtuigd dat onze judogemeenschap nog meer dichters telt! Daarom deze oproep. Schrijf jij poëzie en wil je dat delen met alle Vlaamse judoka’s tijdens de ‘Poëzieweek’? Laat het ons weten!

Wie meer info over Gedichtendag en Poëzieweek wenst, vindt dit op deze website.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

28 januari 2021

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.