Junior European Cup in Coimbra: 3 medailles voor JV-judoka’s

BURST/COIMBRA – Sterke prestaties van onze judoka’s op de EJU Junior European Cup in het Portugese Coimbra afgelopen weekend 19 en 20 maart. Deny Altemirov (-66kg/JC Gent-Drongen) pakte zilver, Robbe Demets (-66kg/JC Judo Kwai Moorsele) en Jarne Duyck (-81kg/JC Kawaishi Ingelmunster) allebei brons! We blikken even terug op de kampen van de ganse selectie.

Even leek het erop dat de kamp om het goud zou uitdraaien op een clash tussen JV-teamgenoten. Want zowel Robbe Demets als Deny Altemirov legden een foutloos parcours af tot aan de halve finales. Uiteindelijk resulteerde dat in zilver en brons en bijgevolg twee Belgen op het medaillepodium van de gewichtscategorie -66kg.

Een tevreden Robbe Demets (-66kg) met zijn bronzen plak

Robbe Demets (-66kg/JC Judo Kwai Moorsele) wint zijn eerste kamp tegen David Peritsch (AUT) en verslaat vervolgens Shaun Malazarte (GBR). In de kwartfinale zet hij Dris Masson Jbilou (FRA) aan de kant en kwalificeert zich voor de halve finale tegen Valerio Accogli (ITA). De Italiaan is onze landgenoot te sterk af zodat hij zich tevreden moet stellen met kans op brons. In de kamp om de derde plaats behoudt Robbe zijn focus en verslaat hij de Zweed Olof Hermodsson om de bronzen medaille op zakte steken. “Ik ben tevreden met mijn kampen vandaag, maar er is nog groeimarge,” reageerde Robbe na zijn medaillekamp.

Deny Altemirov (-66kg) in actie

Ook Deny Altemirov (-66kg/JC Gent-Drongen) legt een mooi traject af. Deny verslaat in de eerste ronde Manoah Dumont (FRA) en vervolgens Laurens Wilms (NED) en Maxim Baltat (MDA) om in de kwartfinale te winnen van Olof Hermodsson (SWE). Deze overwinning bezorgt hem een ticket voor de halve finale tegen Maxim Moundanga (FRA) die hij vervolgens succesvol opzij zet. In de kamp om het goud tegen de Italiaan Valerio Accogli moet hij echter de duimen leggen en zich tevreden stellen met zilver. “Na een lastige blessure op stage in Samorin had ik een moeilijke periode om terug in vorm te komen. Het doet bijgevolg deugd dat het op wedstrijd toch goed ging,” stelt een tevreden Deny.

Zelemkhan Batchaev (-73kg/JT Alen) wint zijn eerste kamp tegen Billy Rodman (GBR) en vervolgens verslaat hij Hassan Doukkali (MAR). In de kwartfinale verliest hij echter van Kalle Friis-Hansen (DEN) en wordt dus doorverwezen naar de herkansingen. Daar verliest hij tegen de Italiaan Gianmarco Lepre.

Jarne Duyck (-81kg/JC Kawaishi Ingelmunster) wint zijn eerste kamp tegen Enrico Signorini (ITA) en vervolgens tegen Jason Okoye (FRA). In de kwartfinale staat hij opnieuw tegenover een Fransman, Spiros Elefthariadis, die hij tevens verslaat om zich te plaatsen voor de halve finale tegen Mihail Latisev (MDA). Hier sputtert de motor even en Jarne verliest de kamp en moet dus voor brons. In zijn laatste kamp zet hij met succes de Oostenrijker Thoma Ecker opzij om zo brons te pakken. “Een mooie start van het seizoen. De Moldaviër was te sterk, vandaag, er volgen nog kampen,” aldus Jarne.

Tevens brons voor Jarne Duyck (-81kg)

Warre Denys (-90kg/JC Jenos Kwai Hooglede) wint zijn eerste kamp tegen Nika Kevlishvili (ESP), maar verliest daarna in de tweede ronde tegen Gabriele Sammartino (ITA).

Na een bye in de eerste ronde verliest Luna Verfaillie (-57kg/JS Asahi) haar kamp in de tweede ronde tegen Mirhte Van Kerkhof (NED).

Ray Marinx (-66kg/JC Koksijde) en Ilman Nesirkoyev (-90kg/JT International) behoorden tevens tot de selectie, maar dienden af te melden door quarantainemaatregelen.

Het team werd begeleid door JV-coach Dirk Van Tichelt. “Als Robbe en Deny zo blijven werken en kampen, zullen het niet de laatste medailles zijn die ze dit jaar op zak steken! Het is nog maar net begonnen,” reageerde een tevreden coach uit Coimbra. “Ook Jarne bevestigt wat ik zag op stage in Nymburk. Zijn judo wordt volmaakter, dat resulteert dan in podiumplaatsen. Nu volgen nog enkele dagen hard labeur op de stage hier in Coimbra.”

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.