Lange termijn ontwikkeling in judo – word pilootclub!

BURST – In september 2020 werd een projectgroep opgericht die zich buigt over een meerjarenontwikkelingsplan (MJOP) met het Long Term Athletes Development Model (LTAD – model) als basis. Na een verkennende fase waarin de uitgangspunten, timing en omvang van het project werden vastgelegd, startte een periode waarin werkgroepen en experten aan de slag gingen rond de verschillende onderdelen van het MJOP.

De onderdelen:

  • Het Lange Termijn Judo-Ontwikkelingsmodel (en kader)
  • De leerlijn techniek (t.e.m 1ste kyu)
  • De leerlijn waarden
  • De leerlijn fysiek
  • Een evaluatie van onze huidige ontmoetingen, wedstrijden,…

Voor sportjaar 2022-2023 is de werkgroep op zoek naar pilootclubs die aan de slag willen met de leerlijn techniek. In een eerste fase willen we de trainers kennis en inzicht geven in het nieuwe model ‘techniekontwikkeling in judo‘ en de leerlijn techniek t.e.m. 4de kyu. Clubs en trainers die hiermee aan de slag willen en graag als pilootclub meewerken kunnen contact opnemen via leen.dom@judovlaanderen.be.

Wat zijn de voordelen voor pilootclubs?
– Opleiding clubtrainers 21 mei en 18 juni (14u – 18u).
– Op maat begeleiding.
– Mogelijkheid tot opvolging en hulp van werkgroeplid MJOP.

Neem een vliegende start! En geef je op als pilootclub!
Zet met je club mee je schouders onder dit project! Immers, elke trainer kan zijn/haar steentje bijdragen.

Bekijk in het volledige ‘tussentijds’ projectrapport wat de projectgroep reeds realiseerde en welke acties de komende maanden gepland staan!

Clubs die graag deelnemen aan een eerste pilootproject binnen het TOF-randoriconcept voor judoka’s U9U11 kunnen via deze link alle info vinden.

Leen Dom
DSKO

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.