Nieuwe dojo voor Judoteam Agglorex Lommel

BURST/LOMMEL – Voor Judoteam Agglorex Lommel kan het nieuwe jaar niet beter starten. Immers, op donderdag 16 december jl. is tijdens de gemeenteraad het budget goedgekeurd voor de bouw van twee nieuwe dojo’s. Het budget voorzien voor 2022 bedraagt 1.350.000 €.

“De huidige dojo zal volledig worden afgebroken en worden vervangen door een nieuw gebouw met twee dojo’s van ongeveer 300 vierkante meters per dojo,” vertelt een enthousiaste Jean-Jacques Melotte, hoofdtrainer van Judoteam Agglorex Lommel.

“Tijdens een SWOT-analyse in januari die ik met de trainers opgezet had, was er een jeugdtrainer die vooral onze huidige dojo als een grote zwakte zag. Wij hebben een plan van aanpak opgemaakt en hebben een platvorm in Lommel opgericht van alle gevechtsporten, onder het motto ‘samen sterker’.” Jean-Jacques werd zelf als voorzitter verkozen van dit nieuwe platvorm. “Gezien het feit dat ik gemeenteraadslid en directielid van AGB sport ben, kon ik vrij snel schakelen en konden onze wensen voor het bouwen van een nieuwe dojo vrij snel geformuleerd worden aan het stadsbestuur. Na enkele vruchtbare vergaderingen stonden de neuzen allemaal in dezelfde richting.”

Ondertussen werd reeds een architect ingeschakeld en binnenkort zullen de aanbestedingen starten.

“Uiteraard zijn we uitermate blij met de bouw van twee nieuwe dojo’s en zal dit nieuwe perspectieven bieden, niet alleen voor onze club, maar ook voor de overige gevechtsporten,” aldus nog de hoofdtrainer.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

22 december 2021

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.