SEN European Open Riccione: 5de plaats voor Foubert

BURST – Op 10 en 11 september vond in het Italiaanse Riccione een Senior European Open van de EJU plaats. Judo Vlaanderen vaardigde vier judoka’s af voor dit tornooi op de European Judo Tour. Hierna overlopen we even hun parcours.

Dames

Amber Ryheul (-52kg/Kon. Ieperse JC Neko) – terug na blessureleed – verloor haar eerste kamp tegen de Bulgaarse Daniela Dimitrova.

Ook Maxine Heyens (70kg/Antwerpen United Judo) strandde in de eerste ronde met verlies tegen de Française Gabrielle Barbaud.

Heren

Jeroen Casse (-73kg/JC Fudji Yama Boom/Schelle) verloor zijn eerste kamp tegen de Oostenrijker Samuel Gassner.

Karel Foubert (-90kg/JC Olympia Brugge) legde een mooi parcours af en pakte nipt naast het brons. Karel bereikt de kwartfinale door achtereenvolgens Paolo Persolia (SMR) en Ben Tennenbaum (ISR) te verslaan. In de kwarftinale moet hij de duimen leggen tegen de Fransman Loris Tassier. In de herkansingen verslaat hij Murad Fatiyev (AZE) om vervolgens tegen Li Kochman (ISR) voor het brons te kampen. Echter, Karel moet forfait voor deze kamp geven aangezien hij zich heeft gekwetst en moet bijgevolg genoegen nemen met de vijfde plaats.

De judoka’s werden begeleid door JV-hoofdcoach Udo Quellmalz en kiné Luc Moerman.

Na het tornooi volgt er nog een EJU Olympisch trainingskamp waar JV-coach Damiano Martinuzzi de delegatie vervoegt.

Christian Pierre
Media & Communicatie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.