Sporten in tijden van Corona – Update 29.10.2021

BURST – Vanaf 1 november worden de veiligheidsmaatregelen inzake Corona opnieuw strikter door de vierde golf die de kop opsteekt. Hierna volgt een kort overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 1 november op basis van de beslissingen door het Overleg Comité van 26 oktober 2021, gevat in het federaal ministerieel besluit van 28 oktober 2021.

Situatie vanaf 1 november

Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Sportactiviteiten kunnen op een normale manier plaatsvinden. Er gelden wel enkele controlerende maatregelen voor publiek en met betrekking tot de toegang tot en het beheer van sportinfrastructuur. We sommen ze hier voor je op.

Maatregelen met betrekking tot het dragen van een mondmasker (reeds vanaf 29 oktober!)

• Van zodra je een indoor sportinfrastructuur betreedt, moet je verplicht een mondmasker dragen. Het mondmasker is verplicht voor iedereen in de gangen, tribunes en kleedkamers (behalve in de douche).
• Je mag het mondmasker tijdelijk afzetten om iets te eten of te drinken.
• Trainers houden het mondmasker op. Ook wisselspelers tijdens een wedstrijd dragen een mondmasker.
• Tijdens het sporten moet je geen mondmasker dragen.
• Het mondmasker is niet verplicht op plaatsen en evenementen waar het CST van toepassing is, met uitzondering van het personeel van fitnesscentra en van inrichtingen en plaatsen waar horeca-activiteiten uitgeoefend worden.

Meer info inzake publiek tijdens sportevents vind je op de website van Sport Vlaanderen.

Ben je zelf organisator van een tornooi waar gewerkt wordt met het CST? Check dan zeker dit stappenplan van VSF.

(Bron: Sport Vlaanderen)

Aanmaak datum

29 oktober 2021

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.