WERELD JUDO DAG 2023: Breng een vriend mee!

BURST – Al meer dan tien jaar organiseert de Internationale Judo Federatie ‘Wereld Judo Dag’, een dag die in het teken staat van judo en de waarden die onze sport uitdraagt binnen de samenleving. Sinds de eerste editie in 2011, met als thema respect, heeft WJD vriendschap en de natuur geëerd met als thema ‘Plant een boom’ en vele andere thema’s.

Miljoenen judoka’s over de hele wereld konden zich identificeren met het evenement dat alle onderdelen van judo samenbrengt, van vrijetijdstraining voor kinderen tot wedstrijden op hoog niveau, inclusief kata of judo voor veteranen.

In 2023 wordt een nieuwe editie van Wereld Judo Dag georganiseerd, zoals altijd op 28 oktober, de geboortedag van de grondlegger van het judo, Jigoro Kano Shihan. Omdat wij geloven dat steeds meer mensen minstens één keer in hun leven een judogi aan zouden moeten trekken en op de tatami zouden moeten stappen, is het thema van dit jaar ‘Bring a Friend’ oftewel ‘Breng een vriend’.

Het concept is simpel, nodig in de dagen voorafgaand en volgend op 28 oktober, en natuurlijk op 28 oktober zelf, vrienden, familie, kennissen uit om samen met jou te komen judoën. Maak van de gelegenheid gebruik om te praten over onze sport, zijn geschiedenis en zijn waarden (hoffelijkheid, moed, eerlijkheid, eer, bescheidenheid, respect, zelfbeheersing en vriendschap). Sommige van je vrienden zullen blij zijn om je passie voor de sport te ontdekken. Sommigen zullen verder willen gaan en meer willen leren, terwijl anderen gewoon weten wat het is en misschien op een dag hun kinderen meenemen.

Je vrienden kunnen jong of oud zijn, man of vrouw, met of zonder handicap. Het kunnen werknemers, bedrijfsleiders, artsen, leraren, leerlingen op de basisschool of middelbare school of studenten aan de universiteit of hogeschool zijn… Iedereen is uitgenodigd, iedereen is welkom, iedereen kan zich bij je aansluiten zodat we de judofamilie kunnen laten groeien, de familie waarbinnen we harmonie en vrede vinden, de familie die je zal steunen in grote momenten maar ook in moeilijkheden van het leven.

Judo is niet alleen een sport. Het is een manier van leven, een filosofie en wat is er mooier dan dit alles met zoveel mogelijk mensen te delen? Dus, breng een vriend of vriendin mee! Wie nodig jij uit?

Downloads

Logo
Diploma van deelname
Affiche

(Bron: IJF)

Aanmaak datum

12 oktober 2023

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.