WK SEN Tasjkent: 5de plaats voor Nikiforov

BURST/TASJKENT – Op 11 oktober, de voorlaatste dag van het Wereldkampioenschap Judo in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent, trad Toma Nikiforov (-100kg/Topsport Defensie) als laatste judoka van de JV-delegatie in het krijt.

Toma startte zijn WK veelbelovend. Na een bye in de eerste ronde, verslaat hij achtereenvolgens Dzhafar Kostoev (UAE) en Zsombor Veg (HUN) om zich te plaatsen voor de kwartfinale tegen de Nederlander Michael Korrel.

Toma Nikiforov vs Shady Elnahas (CAN)

De Nederlander scoort echter in de eerste minuut van de kamp een punt met waza-ari en wint uiteindelijk de kamp met minder dan een minuut op de klok. Hierdoor wordt Toma naar de herkansingen doorverwezen waar hij tegenover de Canadees Shady Elnahas komt te staan. Toma heeft slechts 36 seconden nodig om de Canadees uit te schakelen en zo de weg naar de bronzen kamp vrij te maken.

In de kamp om het brons tegen Zelym Kotsiev (AZE) scoort deze laatste halverwege de kamp een eerste punt en slaagt hij erin onze landgenoot van zich af te houden tot het eindsignaal. Toma moet bijgevolg genoegen nemen met een vijfde plaats.

“Toma kampt een verdienstelijk kampioenschap. Hij haalt niet zijn allerbeste niveau en moet daardoor tevreden zijn met een vijfde plaats, net naast het podium,” reageert Koen Sleeckx, Technisch Directeur Topsport vanuit Tasjkent. “Kleine blessures in de voorbereiding hinderden hem om tot zijn beste vorm door te groeien ondanks het harde werk van Toma. Toch heeft hij opnieuw bewezen dat ondanks deze ongemakken hij evenwel bij de wereldtop hoort. Nu even rust en herstellen en dan op naar een topprestatie op de Masters te Jeruzalem!”

Christian Pierre
Media & Communicatie

Aanmaak datum

11 oktober 2022

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.