Zeven medailles voor Belgen op EK Veteranen 2019

Goud voor Annick Van de Voorde

ZELE – Van 25 tot en met 28 juli jl. vond op het Spaanse Canarische eiland Gran Canaria het Europese kampioenschap voor Veteranen plaats. De Belgen pakten er zeven medailles (1G & 6B). Onze VJF-atleten waren goed vertegenwoordigd op het medaillepodium. Ons land eindigt hiermee op de 19de plaats van de medailletafel. Het EK bracht 778 deelnemers (654 heren & 124 dames) uit 34 landen naar Las Palmas.

Brons voor Steven Peersman

Bij de dames werden er in de verschillende categorieën 102 medailles verdeeld op 124 deelnemers. Annick Van de Voorde (JS Reet/ F5 -52 kg) pakte op dit EK haar vijfde Europese titel! Hiermee bewijst de judoka dat zij mooi constant blijft presteren.

Bij de heren zijn de prestaties van Steven Peersman (JS Park Brasschaat/ M4 -73 kg) en Jean Steenackers (JS Reet/ M6 -73 kg) noemenswaardig met brons in goed en sterk bezette categorieën en met verscheidene overwinningen. Dez De Somer (JS Moorsel) en Gunnar De Laet (JS Lummen) behalen allebei ook brons in dezelfde, maar minder drukbezette categorie (M1 -100 kg).

Brons voor Jean Steenackers

Voormalige Europese kampioenen bij de veteranen Lode Laats (JS Park Brasschaat/M5 -73 kg) en Dirk Vandevoort (Kodokan Merchtem/M5 -90 kg) alsook voormalig topsporter en huidig VJF-talenttrainer Tijl Lindekens (M2 -81 kg) en Andy Hermans (M2 -73 kg) missen het podium dit jaar. Dirk Vandevoort wordt 7de, Lode Laats en Andy Hermans moeten genoegen nemen met een 9de plaats.

Gedetailleerde info vind je via deze link

Bart Geelen & Christian Pierre

Aanmaak datum

30 juli 2019

Type

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.