Belgische Kampioenschappen Kata 2023: nieuwe duo’s op het podium

BURST/LOUVAIN-LA-NEUVE – Een paar weken na het EJU Kata-tornooi ‘Marcel Clause’ vonden in Louvain-la-Neuve op zaterdag 22 april jl. de Belgische Kampioenschappen Kata plaats. Dé kans voor nieuwe duo’s om het op te nemen tegen enkele gevestigde waarden.

De 5 officiële competitie-kata’s werden gedemonstreerd, verdeeld over een twintigtal duo’s. Het evenement liet ook veel jonge judoka’s, soms onder de 14 jaar, schitteren voor verschillende juryleden in het bezit van internationale licenties. Dit was onder meer het geval voor de ‘Oursons d’Andenne’, winnaars in de ENBU Judo-categorie, en het duo samengesteld door Elyse Navez-Mylan Masy, reeds winnaars in maart op de Marcel Clause-wedstrijd.

Ook duo’s van Judo Vlaanderen namen deel. Sommigen als ‘anciens’ die voor een podiumplaats gingen, anderen als nieuwelingen die in het kader van een voorbereiding voor graadverhoging dit BK als een ideaal oefen- en peilmoment zagen.

In de namiddag werden dan ook JV-judoka’s gespot op het podium: het duo David Deleu en Bernard Devooght kroonde zich met goud tot Belgisch kampioen in het Kodokan Goshin Jutsu, terwijl het duo Yanick Vandekerckhove en Patrick Minnoy brons pakten in Kime no kata.

Aan de voet van het podium eindigde het koppel Kristof De Neve en Franky Lips in de Nage no kata-reeks en Marc Bokken-Lisette Loos in de Ju no kata competitie. Dany De Meersman en Danny Van Stuyvendael eindigen op een verdienstelijke 5e plaats in diezelfde Ju no kata competitie.

Download hier de resultaten
Bekijk hier de foto’s

Dirk De Maerteleire
Technisch Directeur

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.