Bijscholingen officials: klaar voor het nieuwe seizoen

BURST/SCHOTEN – Naar jaarlijkse gewoonte vonden tijdens de eerste twee weekends van september de bijscholingen plaats voor onze officials. Een jaar voor de Olympische Spelen werden niet veel veranderingen verwacht. Er waren evenwel genoeg aandachtspunten om er een zeer leerrijke bijscholing van te maken.

Onder deskundige begeleiding van Heather Loontjens, Val Van Neste en Henri-Nicolas Renders (JWB) hebben meer dan 100 officials en coaches de laatste ‘tweaks’ van het reglement ontdekt.

Tijdens de voormiddag passeerden videobeelden en theorie de revue, na de lunch gingen de deelnemers de mat op om een aantal zaken in de praktijk te ondervinden.

De organisatie van het eerste weekend was een samenwerking tussen Judo Vlaanderen en Judo Wallonie Bruxelles met de nadruk op de nationale tornooien om er voor te zorgen dat deze op dezelfde manier worden gearbitreerd. Tijdens het tweede weekend kregen de regionale officials dezelfde info.

Naast een dikke merci aan de lesgevers bedankt de Scheidsrechterscommissie tevens Judoclub Schoten en Sporthal Vordensteyn voor de goede ontvangst en het beschikbaar stellen van de accommodatie.

Presentaties

De presentaties van de bijscholing vind je hier.

Scheidsrechterscommissie

Onze sponsors

Met grote trots en dankbaarheid stellen wij graag onze sponsors aan u voor. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de judosport in Vlaanderen op deze en vele andere manieren te promoten.